Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Ajdov kruh z orehi

Zakaj bi kupovali kruh, če ga lahko doma pripravite na povsem preprost način! Hkrati pa boste vedeli, da ne vsebuje nepotrebnih E-jev in ostalih ojačevalcev okusa, ki jih dodajajo proizvajalci...
Zakaj bi kupovali kruh, če ga lahko doma pripravite na povsem preprost način! Hkrati pa boste okusili preproste in popolne okuse brez nepotrebnih E-jev in ostalih ojačevalcev okusa, ki jih dodajajo proizvajalci...


sestavine
1 kocka svežega kvasa Fala
400 g ajdove moke
100 g ostre moke
500 ml mlačne vode
1 čajna žlička soli
30 ml olivnega olja
200 g orehovih jedrc
Ostro moko lahko nadomestite tudi z moko brez glutena ali pa uporabite pirino moko... Vsekakor pa ne priporočam, da uporabite samo ajdovo moko, saj boste dobili kljub dodanemu kvasu zbit kruh. Druga "zvrst" moke se dodaja, za bolj prožen in rahel kruh...
Kocko svežega kvasa Fala razdrobimo v kozarec. Prelijemo z mlačno vodo in premešamo, da se raztopi. 
V posodo stresemo ajdovo in ostro moko. Dodamo sol in premešamo. Prelijemo s kvasnim pripravkom in olivnim oljem. S kuhinjsko metlico dobro premešamo. Primešamo ¾ grobo zdrobljenih orehovih jedrc. Pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 25 minut.
Pri pripravi lahko uporabite tudi semena oz. oreščke po lastnem izboru, kot so mandljevi lističi, lešniki, bučna ali sončnična semena, sezam... Lahko pa pripravite tudi mešanico semen in oreščkov...
Zmes za doma pripravljen ajdov kruh z orehi stresemo v namaščen pekač. Po potrebi, zmes enakomerno porazdelimo po celotni površini pekača. Potrosimo s preostankom grobo zdrobljenih orehov. Pokrijemo s krpo in pustimo počivati 15 minut.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 50 minut. Pečen kruh stresemo na leseno desko, pokrijemo in počakamo, da se ohladi.

***
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo