Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Čokoladne kocke z orehi

BOŽIČNA VEČERJA - NOVOLETNI MENU - PRAZNIČNI JEDILNIK: Čokoladni užitek brez slabe vesti!
Čokoladni užitek brez slabe vesti!


sestavine
1 liter mleka 3.5% mlečne maščobe
230 g kristalnega sladkorja
350 g čokoladnih solzic
180 g grobo zdrobljenih orehov

Kozico oplaknemo s hladno vodo, nalijemo mleko in dodamo sladkor. Ko mleko zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije na minimum in kuhamo 2 ure. Večkrat premešamo. Med dvournim kuhanjem mleko ne sme vreti ali brbotati. Doma pripravljeno kondenzirano mleko ohladimo.
Na trgovskih policah ga težje najdemo, a nič zato, saj ga lahko pripravimo sami iz samo dveh sestavin, kar doma. Pa še nepotrebnih dodatkov (E-ji, ojačevalci okusa…), ki jih dodajajo proizvajalci se izognemo!

Čokoladne kapljice stresemo v posodo in postavimo nad vodno soparo. Prilijemo 400 ml kondenziranega mleka in toliko časa segrevamo, da se čokolada raztopi. Odstavimo.
Mešanici stopljene čokolade in kondenziranega mleka primešamo grobo zdrobljene orehe. V pekač (18*27 cm) položimo kos peki papirja in nanj stresemo pripravljeno zmes. Enakomerno porazdelimo po celotni površini. Postavimo v hladilnik, za 4 ure, da se čokolada strdi in dobro ohladi.


Popolno čokoladno naslado z orehi, ki bo zaokrožila slasten prazničen meni, narežemo na poljubne kose. Preostanek kondenziranega mleka (cca 60 ml) pa lahko uporabite kot nadomestek mleka pri kavi ali čaju.

***
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo