Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Goveja tagliata na vijolični cvetači

Za ljubitelje dobrega kosa mesa!


sestavine
4 fileje mladega govejega hrbta / ledja po 160 g
500 g vijolične cvetače
50 g na tanke rezine narezane kraške pancete
4 jajca
20 g parmezana
1 žlica kisle smetane
sol
tribarvni grobo mleti poper


Fileje mesa začinimo s soljo in poprom ter premažemo z olivnim oljem. Pustimo počivati 15 minut. Nato, jih pečemo na vroči ponvi, 8 minut (vsaka stran 4 minute - srednje zapečeno). Pečene fileje pokrijemo z alu folijo ter jih pustimo počivati par minut.
Fileje iz govejega hrbta lahko marinirate in shranite v hladilniku tudi že par dni preje. Goveje meso lahko zamenjate tudi s filejem iz puranjih ali piščančjih prs, a je potrebno prilagoditi čas peke.

Cvetačo razcvetkamo, operemo in skuhamo v osoljeni vodi. Kuhano cvetačo odcedimo, dodamo kislo smetano in pretlačimo v gladko kremo.
Na servirni krožnik položimo kremni pire iz vijolične cvetače. Goveji file narežemo na širše rezine in jih položimo na pire. Nato obložimo še z nekaj rezinami popečene kraške pancete, ocvrtim jajcem in potrosimo z naribanim parmezanom.

***
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]