Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Namaz "Paprična bunka"

Preprost za pripravo ter zelo okusen domač namaz iz paprike in čičerike, je popoln namig za zdrav zajtrk! Poleg pa lahko servirate domač kruh brez glutena, ki je tudi preprost za pripravo.
Preprost za pripravo ter zelo okusen domač namaz iz paprike in čičerike, je popoln namig za zdrav zajtrk! Poleg pa lahko servirate domač kruh brez glutena, ki je tudi preprost za pripravo.



sestavine
250 g čičerike
3 podolgovate rdeče paprike špic / cca 270 g
60 g praženih in fino mletih bučnih semen
8 strokov česna
3 ščepce soli
1 ščepec grobo mletega tribarvnega popra
20 ml olivnega olja
Okusen in zdrav namaz za popoln začetek dneva! Servirate ga lahko tudi kot prigrizek za čez dan, a pripravite ga lahko tudi kot malico "TO GO", za v službo. šolo, izlet... 
Papriko razrežemo na večje kose, odstranimo semena in peclje, operemo pod tekočo vodo in dobro odcedimo.  Kose paprike položimo na pekač, začinimo s soljo in poprom, pokapamo z olivnim oljem in potrosimo z grobo zrezanim česnom. Pekač postavimo v ogreto pečico na 200 °C, za 30 minut.
Čičeriko iz konzerve odcedimo, splaknemo s hladno vodo in stresemo v skledo. Dodamo pečeno papriko ter s pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v kremasto zmes. Na kos PVC folije stresemo polovico fino mletih bučnih semen. Na semena stresemo kremasto zmes in potrosimo s preostankom semen. Zavijemo v "krog oz. žogo" in postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi.
Pri pripravi okusnega domačega namaza sem sol uporabil samo pri peki paprike. Končna kombinacija čičerike iz konzerve, bučnih semen ter pečene paprike, po mojem okusu, ponuja, dovolj visoko stopnjo slanosti...
Namaz odstranimo iz PVC folije in serviramo s popečenimi kosi toasta ali kruha, krekerji... Lahko pa servirate tudi z okusnim doma pripravljenim kruhom, ki ne vsebuje glutena in je zelo preprost za pripravo.
» RECEPTURA
500 g moke brez glutena, 1 kocka svežega kvasa Fala, 1 čajna žlička soli, 2 žlici olivnega olja, 500 ml mlačne vode
Kvas razdrobimo, prelijemo z vodo in premešamo, da se raztopi. V skledo stresemo brezglutensko moko. Dodamo sol, olivno olje in prelijemo s kvasnim pripravkom. S kuhinjsko metlico dobro premešamo, pokrijemo in pustimo počivati 25 minut. Zmes stresemo v namaščen pekač, po potrebi poravnamo in postavimo v ogreto pečico na 185 °C. Pečemo 50 minut.

***
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo