Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Medeno goveje stegno

Popolni kos mesa z lepimi okusi , za vse ljubitelje rdečega mesa! Stopnje peke mesa: zelo surovo oz. very rare, blue rare (temperatura v sredini 37 °C) krvavo, angleški način oz. rare (temperatura v sredini 47 °C) srednje surovo oz. medium rare (temperatura v sredini 52 °C) rožnato ali na pol pečeno oz. medium (temperatura v sredini 57 °C)
Popolni kos mesa z lepimi okusi, za vse ljubitelje rdečega mesa!
sestavine
800 g zorjene govedine – stegno mlade govedine
2 žlici cvetličnega medu
¼ čajne žličke grobo mletega čilija
1 čajna žlička soli
1 limona
2 vejice peteršilja
3 žlice olivnega olja


PRIPRAVA MARINADE
V skledo nalijemo cvetlični med. Dodamo olivno olje, grobo zrezan peteršilj, čili, sol in na kolobarje narezano limono. Premešamo.

Kos zorjenega mladega govejega stegna položimo v skledo in dobro natremo z marinado. 

Mariniran kos mesa postavimo v hladilnik, za pol ure.


» Mariniran kos mesa imate lahko shranjen v hladilniku, do 4 dni. A skledo z mesom obvezno pokrite s PCV folijo!
Mariniran kos govedine v vroči kozici na hitro popečemo, po vseh straneh, da dobi zlato rjavo povrhnico. Meso prelijemo z marinado. Kozico pokrijemo z ALU folijo in postavimo v ogreto pečico na 200 °C, za 28 minut. Kozico vzamemo iz pečice in pustimo pokrito stati, 5 minut. Mlado goveje stegno narežemo na rezine in pokapamo z omako, ki je nastala med peko.
» Namig za prilogo: receptura >>> PEČENA RDEČA PESA , se odlično ujame z okusi medenega govejega stegna.
» Zorjeno mlado goveje stegno sem pekel 28 minut, ker imam rad, da je steak skoraj prepečen, rahlo prepečen oz. medium wel(temperatura v sredini 62 °C). Če ste ljubitelj prepečenega oz. well-done kosa mesa, ga pecite 3 minute dlje (temperatura v sredini 74 °C).

Če ste ljubitelj "bolj krvavega" pa kos mesa (800 g) pecite:
- zelo surovo oz. very rare, blue rare (temperatura v sredini 37 °C) / 10 minut
- krvavo, angleški način oz. rare (temperatura v sredini 47 °C) / 15 minut
- srednje surovo oz. medium rare (temperatura v sredini 52 °C) / 19 minut
- rožnato ali na pol pečeno oz. medium (temperatura v sredini 57 °C) / 23 minut
 ***
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo