SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Pečena rdeča pesa

Preprosta kombinacija, ki pričara popolne okuse! Odlično se poda k govejemu mesu... 


sestavine
4 kuhane gomolje rdeče pese
1 podolgovata zelena paprika
4 stroke česna
1 šalotka
1 ščepec kumine
1 ščepec muškatnega oreščka
1 ščepec tribarvnega grobo mletega popra
2 ščepca soli
olivno olje
Pri pripravi okusne in zdrave priloge, ki se odlično poda k govejemu steaku, sem uporabil kuhane gomolje rdeče pese, ki se dobijo že v vseh bolje založenih živilskih trgovinah. Lahko pa kupite tudi surove gomolje in jih pred uporabo skuhate (cca 25 minut - odvisno od velikosti) v osoljeni vodi ter olupite.
Zelenjavo (paprika, šalotka) očistimo in narežemo na majhne koščke. Kuhane gomolje rdeče pese položimo v pekač (če so večji, jih prepolovite). Dodamo pripravljeno zelenjavo in česen, ki smo ga narezali na manjše koščke. Začinimo (sol, poper, kumina, muškatni orešček), pokapamo z olivnim oljem ter premešamo.
Pekač pokrijemo s kosom ALU folije in postavimo v pečico, ogreto na 200 °C. Pečemo 20 minut.

Preprost in zelo okusen recept je hkrati tudi napovednik za januarske recepte, ki bodo imeli skupni imenovalec: PREPROSTO, OKUSNO, ZDRAVO in LAHKO! Hkrati pa bom upošteval tudi "buđet", saj nas tale nori december dodobra "zmovze"... 😉

***
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]