Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Torras fantazija s filejem

Vsekakor se uvrščam med ljubitelje čokolade, a ne branim se tudi govejega fileja "well done"! Zato sem se lotil bele čokolade z algami in črno morsko soljo, ki se mi je zdela ena od bolj nenavadnih kombinacij.
Vsekakor se uvrščam med ljubitelje čokolade, a ne branim se tudi govejega fileja "well done"! Zato sem se lotil bele čokolade z algami in črno morsko soljo, ki se mi je zdela ena od bolj nenavadnih kombinacij.

Cilj misije: kombinacija čokolade in govejega fileja, ki se skupaj odlično dopolnjujeta. Do sedaj že kar nekajkrat v različnih kombinacijah pripravil popolno kombinacijo, a je bila vedno temna ali mlečna čokolada, kot dodatek. Sedaj pa je bil čas, da se spravim še na >>> belo čokolado Torras, ki ima dva dokaj nenavadna dodatka alge in črno sol.
Pred začetkom je bilo seveda potrebno poskusiti čokolado, spoznati njen okus, a bilo zelo težko. Ob prvem dotiku in ob okusih, ki so jih doživele brbončice sem se zelo težko uprl, da ni na svoje mesto romal še kakšen košček. Potrebno je bilo povleči ročno, ker drugače, nebi bilo nič od cilja...
Osnovni okusi bele čokolade so popolni, alg se ne čuti, sol je pa zgolj kot dodatek in niti slučajno ni moteča. Vsekakor poseben okus, ki paše pri razvajanju brez slabe vesti. Še dodaten plus pa sem zasledil v drobnem tisku, brez dodanega sladkorja, brez glutena….

KAKO DO CILJA, KI SI GA ZAČRTAL?

Sladko naslado iz spletne trgovine MojaČokolada.si sem nalomil in stresel v skledo. Stopljena struktura čokolade mi je bila premalo "mazljiva", ker sem vedel kaj potrebujem. Zato sem dodal eno žlico olivnega olja in rezultat, pravi!
Stopljeno belo čokolado z algami in črno soljo sem stresel na kos peki papirja in s pomočjo čopiča razmazal v tanko plast. 

Nekaj še manjkalo!? 
Ob pogledu na shrambo so mi padla v oči drobljena bučna semena in ena žlica je končala na tanki plasti čokolade. Vse skupaj sem postavil v hladilnik in počakal, da se je strdilo in ohladilo. 

Nato se lotil še govejega fileja, ki ga le začinil s soljo in poprom, premazal z olivnim oljem in spekel "well done".
File sem postavil na krožnik, obložil s čokoladnimi listki in začel uživati v okusih. Ker nebi bil jaz jaz, sem med testiranjem okusov želel še nekaj dodati, za piko na i. Tako je na fileju z belo čokolado pristala še ena žlica sveže stisnjenega pomarančnega soka. 
KONČNO POROČILO MOJIH BRBONČIC! Toplo priporočajo končni rezultat, saj je kombinacija naravnost "božanska".... 👌👄😉😋
 Mašina, med sestavljanjem recepture še nekaj dogajalo in pozabil omeniti. Med čakanjem, da se bela čokolada z dodatki strdi in meso speče, se spravil na drugo čokolado iz kolekcije Torras! 
>>> Temna čokolada Torras brez sladkorja z dodatkom banana je brez dodanega sladkorja in tudi brez glutena. Čokolada vsebuje vsaj 51% kakava in je slajena z maltitolom, ki poskrbi za sladek okus. Fini temni čokoladi so dodani tudi koščki banan, ki popestrijo čokoladno tablico ter obogatijo okus čokolade. In kljub vsemu, da me tudi ta čokolada prepričala, je bela z algami in črno soljo po moji oceni stopnjo više.

Kateri okusi s kolekcije Torras lahko še razvajajo vaše brbončice, pa TUKAJ
***
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo