SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

POČASI A ZANESLJIVO PRIHAJA SEZONA SOLAT...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

Zdrobovi capunti s šparglji



Hitra priprava okusnih testenin iz pšeničnega zdroba!
Četrta receptura iz majskega izziva »Pisani svet domačih testenin«, za NeDelo - Odprta kuhinja. 
Kje sem našel idejo za to vrsto italijanskih testenin in še kaj pa si lahko preberete v arhivu spletnega portala Delo Odprta kuhinja:Pisani svet domačih testenin
TO IN ŠE VEČ…
Od kod ste potegnili caputine? Mislim, da jih slovenske gospodinje ravno ne poznajo. Katere druge (nenavadne) oblike testenin še delate?
Caputini so se v mojih zapiskih znašli že pred časom, izhajajo iz ene od italijanskih pokrajin, zasledil pa sem jih v eni od italijanskih revij. Drugače se pripravljajo iz podobnega testa, kot je za rezance, a Blaž ne bi bil Blaž, če ne bi vsega skupaj malo predelal. :) Drugače večinoma naredim tisto, kar je najlažje, najhitreje in najokusneje – njoke in široke rezance. Predvsem sem kulinarično domišljijo uporabljal pri njokih in so nastali med drugim z okusom rdeče pese, čemaža in sipinega črnila. Od bolj nevsakdanjih, ki sem jih pripravljal, pa lahko omenim mangove špagete, ki so bili pika na i k sirovi solati.

TESTENINE
1 skodelica ostre moke
1 skodelica pšeničnega zdroba
1 ščep soli
3 jajca
3 žlice olivnega olja
OMAKA
300 g špargljev
100 g na tanko narezanih rezin prekajene slanine
2 žlici mešanih semen
3 stroke česna
⅓ čajne žličke soli
kajenski poper po okusu
olivno olje

Zdrobove testenine so bolj za tiste, ki imajo radi trdo na ugriz, oz. vse tiste, ki so zagovorniki malenkost bolj al dente... NORMATIV V RECEPTURI: 1 SKODELICA = 240ml
V skledo stresemo moko, pšenični zdrob in sol. Prelijemo z razžvrkljanimi jajci in oljem. Vmešamo testo. Zavijemo v folijo za živila in shranimo v hladilnik za pol ure.
Testo razrežemo na manjše kose in razvaljamo na čim tanjše svaljke, ki jih razrežemo na koščke dolžine 2 centimetra. Vsak košček po sredini pritisnemo z dvema prstoma. Kuhamo v vreli osoljeni vodi 9 minut.
V kozici popečemo rezine prekajene slanine. Dodamo na pol prerezane šparglje, česen, narezan na lističe, in semena. Pokapamo z olivnim oljem in začinimo. Pražimo 4 minute. Dodamo slabo odcejene capuntine in na hitro pokuhamo (2 minute). 

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]