SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

FOTO: John Malkovich v LjubljaniV razprodani Unionski dvorani Grand hotela Union se je odvil glasbeni spektakel enega najvidnejših italijanskih komornih orkestrov I Solisti Aquilani in gostov. 
John Malkovich v družbi glavnega direktorja družbe Hoteli Union d.d., Tomislava Čeha in vodje hotelov, Milana Sajovica.
Foto: Festival Ljubljana/Mediaspeed
Na glasbenem dogodku, ki je v okviru 65. Festivala Ljubljana v čudovit ambient Unionske dvorane privabil lepo število navdušencev, sta poleg ansambla I Solisti Aquilani nastopili tudi violinistka Lana Trotovšek in pianistka Anastasya Terenkova. Na odru pa se jim je pridružil zvezdnik velikih filmskih uspešnic, ki je v svoji karieri zaigral v več kot 70 filmih in za svoje delo prejel številne nagrade. John Malkovich je h koncertu prispeval z interpretacijo besedila iz poglavja “Poročilo o slepih”, romana Grobovi in junaki Ernesta Sabata.
Foto: Festival Ljubljana/Mediaspeed
Po koncertu so bili obiskovalci nad slišanim več kot navdušeni in nastopajočim ponudili več minut trajajoč aplavz, zvezde večera pa so se po zaključku kulturnega programa zbrale v Restavraciji in Baru Atelje, kjer jim je ekipa pripravila prav posebno kulinarično doživetje.
Vrhunska kulinarika je na gospoda Malkovicha naredila izjemen vtis. Za predjed v Ateljeju je izbral raviole s slovenskim sirom mohantom, koprivami, lisičkami in tartufi, za glavno jed pa so mu postregli z jagnjem, pehtranom, dimljenim jogurtom, fermentiranim zeljem in česnom. Posebno pohvalo je poklonil tudi slovenskim vinom, na večerji ga je najbolj očaral naš Cabernet Sauvignon.
Foto: Marko Delbello Ocepek/Union hoteli
Priznani igralec za ogled Slovenije sicer ni imel veliko časa, saj je bil njegov obisk izključno delovne narave, iz Ljubljane pa se bo odpravil najprej v italijanski Videm, kjer bo nadaljeval s projektom. A kot je zapisal v naši knjigi gostov, se bo v Ljubljano z veseljem še vrnil.
Svoje vtise je zapisal tudi v knjigo pohval in dodal, da je bila kulinarika tega večera odlična.
Foto: Marko Delbello Ocepek/Union hoteli


Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]