Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

FOTO: John Malkovich v Ljubljani

V razprodani Unionski dvorani Grand hotela Union se je 20. junija odvil glasbeni spektakel enega najvidnejših italijanskih komornih orkestrov I Solisti Aquilani in gostov. Veliko pozornosti in navdušenja je požel znani ameriški dramski in filmski igralec ter režiser in producent, John Malkovich.
0


V razprodani Unionski dvorani Grand hotela Union se je odvil glasbeni spektakel enega najvidnejših italijanskih komornih orkestrov I Solisti Aquilani in gostov. 
John Malkovich v družbi glavnega direktorja družbe Hoteli Union d.d., Tomislava Čeha in vodje hotelov, Milana Sajovica.
Foto: Festival Ljubljana/Mediaspeed
Na glasbenem dogodku, ki je v okviru 65. Festivala Ljubljana v čudovit ambient Unionske dvorane privabil lepo število navdušencev, sta poleg ansambla I Solisti Aquilani nastopili tudi violinistka Lana Trotovšek in pianistka Anastasya Terenkova. Na odru pa se jim je pridružil zvezdnik velikih filmskih uspešnic, ki je v svoji karieri zaigral v več kot 70 filmih in za svoje delo prejel številne nagrade. John Malkovich je h koncertu prispeval z interpretacijo besedila iz poglavja “Poročilo o slepih”, romana Grobovi in junaki Ernesta Sabata.
Foto: Festival Ljubljana/Mediaspeed
Po koncertu so bili obiskovalci nad slišanim več kot navdušeni in nastopajočim ponudili več minut trajajoč aplavz, zvezde večera pa so se po zaključku kulturnega programa zbrale v Restavraciji in Baru Atelje, kjer jim je ekipa pripravila prav posebno kulinarično doživetje.
Vrhunska kulinarika je na gospoda Malkovicha naredila izjemen vtis. Za predjed v Ateljeju je izbral raviole s slovenskim sirom mohantom, koprivami, lisičkami in tartufi, za glavno jed pa so mu postregli z jagnjem, pehtranom, dimljenim jogurtom, fermentiranim zeljem in česnom. Posebno pohvalo je poklonil tudi slovenskim vinom, na večerji ga je najbolj očaral naš Cabernet Sauvignon.
Foto: Marko Delbello Ocepek/Union hoteli
Priznani igralec za ogled Slovenije sicer ni imel veliko časa, saj je bil njegov obisk izključno delovne narave, iz Ljubljane pa se bo odpravil najprej v italijanski Videm, kjer bo nadaljeval s projektom. A kot je zapisal v naši knjigi gostov, se bo v Ljubljano z veseljem še vrnil.
Svoje vtise je zapisal tudi v knjigo pohval in dodal, da je bila kulinarika tega večera odlična.
Foto: Marko Delbello Ocepek/Union hoteli


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo