Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Hruškina pita

PREPROSTA IN HITRA PRIPRAVA PITE IZ HRUŠK: Okusi za poletne dni!
0


Okusi za poletne dni!
--> Receptura za osvežujočo in sočno pito je nastala čisto slučajno med pripravo večerje, saj sem želel še nekaj za posladek. Ob pogledu na shrambo in hladilnik mi padlo v oči nekaj sestavin, ki sem jih izkoristil za pripravo pite. A pri nečem sem se uštel! 🙈🙉🙊Blaž nebi bil Blaž če nebi nekoliko zakompliciral, a rezultat "sladkanje je bilo šele naslednji dan". Ni bilo težko potrpeti en dan, saj je bil rezultat resnično okusen. 
Po izkušnjah vem, da tisto kar je narejeno spontano je ponavadi vedno zadetek v polno. No ja, se tudi zgodi, da končna verzija recepta ne konča na blogu, saj nisem zadovoljen z rezultatom.
Torej, vsi recepti, ki so na #kuharskiblog #blazkuha so šli čez testiranje in za vsemi recepturami stojim.👌😋 Vendar, ljudje smo različni, z različnimi okusi.... To je pa že druga tema... 😉👍
Ko sem imel pred sabo sestavine, si začrtal cilj kaj želim. Med pripravo in sestavljanjem nekoliko predelal prvotni plan. A kljub spreminjanju postopkov med pripravo, se je pita pekla že čez 8 minut. No ja, rabil še par minut, da pripravil čokoladno kremo...
5 listov vlečenega testa
500 g skute
2 zvrhani žlici kisle smetane
4 žlice kristalnega sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja
4 hruške
1 žlica mletega sladkorja
1 zavitek zmesi za pripravo kreme za torto z okusom čokolade 65 g
125 ml mleka
maslo za pekač
In še dekoracija…
hruška, mlečna čokolada
Pekač (premer 26 cm, višna 6 cm) premažemo z maslom in obložimo z listi vlečenega testa. Pekač obložimo tako, da malenkost testa (približno 1 cm) gleda čez rob.
Skuti dodamo kislo smetano, kristalni in vanilijev sladkor. Dobro premešamo. Skutin nadev stresemo v pekač in ga enakomerno porazdelimo po celotni površini.
Hruške operemo, očistimo in narežemo na manjše kose. Nato s koščki prekrijemo skutin nadev. Potrosimo z mletim sladkorjem. 
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj, za 40 minut. Po 20-ih minutah pito pokrijemo z alu folijo, da se testo, ki gleda iz pekača ne zažge. 
Zmes za pripravo kreme za torto z okusom čokolade vmešamo v hladno mleko. Nato z električnim mešalnikom na najvišji hitrosti mešamo 5 minut. Čokoladno kremo prelijemo preko hrušk (pečena pita naj bo na pol ohlajena). 
Pekač postavimo v hladilnik, da se čokoladna krema strdi in pita dobro ohladi. 
Pito vzamemo iz pekača, razrežemo na poljubne kose ter okrasimo s krhlji hruške in naribano čokolado.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo