Pita s karameliziranim sadjemEnostavno, hitro in sočno!
Pri nas prvi kosi bili še mlačni. Težko se bilo upreti...
Okusna pita je še ena od receptur, ki je nastala po trenutnem navdihu, na Instagramu MyStory @blazkuha.
Za pripravo pite si lahko izberete sadje po lastnem okusu. Jaz sem uporabil jagode, grozdje in jabolka v razmerju 1:1:1.
Pita naj bo pred serviranjem dobro ohlajena. Ob mlačnem ali hladnem kosu lahko servirate kepico sladoleda... V hladilniku imate lahko pokrito shranjeno do 4 dni.

dodaj sadje po svojem izboru...
.
#Testo
205 g masla
250 g moke
40 g kristalnega sladkorja
50 ml hladne vode
ščep soli
#Nadev
600 g mešanega sadja
200 g kristalnega sladkorja
500 g skute
150 g kisle smetane
40 g pšeničnega zdroba
#Ostalo
mleti sladkor
pšenični zdrob za posip
maslo za premaz pekača

#SestavineZa
10 kosov

#ČasPeke
50 minut

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno

#Alergeni
laktoza
gluten

V skledo stresemo moko. Dodamo maslo narezano na kocke, sladkor, sol in vodo. Na hitro vgnetemo testo. Nato ga zavijemo v folijo za živila in shranimo v hladilnik za 20 minut.
Pekač premažemo z maslom in potrosimo s pšeničnim zdrobom. Krhko testo razvaljamo na debelino pol centimetra v obliko kroga premera pekača + višina pekača (pekač premera 28 cm). Z razvaljanim testom obložimo pekač. Nato prekrijemo s folijo za živila in napolnimo s fižolom (lahko z rižem, čičeriko...).
V pečici ogreti na 190 stopinj pečemo 10 minut. Nato odstranimo folijo s fižolom in pečemo še 5 minut.
Karamelna svežina...

Sladkor stresemo v vročo ponev. Pražimo toliko časa, da nastane svetlo rjav karamel (približno 4 minute). Dodamo na kocke narezano sadje in pražimo, da se sestavine povežejo (ko boste dodali sadje se bo karamel zaradi toplotne razlike strdil, a se bo po par minutnem praženju stopil zaradi tekočine iz sadja in povezal le s tem).
Karameliziranemu sadju dodamo skuto, kislo smetano in pšenični zdrob. Premešamo. Zmes stresemo v pekač s krhkim testom. Pečemo na 185 stopinj 35 minut.


Objavite komentar

0 Komentarji