Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Limonini metuljčki

ČOKOLADNO PECIVO - ČOKOLADNI RECEPTI: čokoladno kremni okusi za popolno razvajanje...
0


Barvito čokoladno pecivo za poletne dni!
Barvito v poletje...
Tretja receptura iz čokoladnega izziva je "LIMONINI METULJČKI". Vsi tisti, ki me spremljate že veste, da sem si v poletnih mesecih zadal izziv #poletje18 #cokoladniizziv. Za tiste, ki ste pa slučajno naleteli na to recepturo pa hita obnova... 😉👍


Ob srkanju čarobne pijače ⏩#LokaSpecial, prebiranju knjige "ČOKOLADNE DOBROTE" in gledanju filma "JULIE & JULIA" prišel na idejo, ki jo bom speljal čez poletje. 👍👄 Knjiga vsebuje 21 receptov, a vsi recepti imajo skupni imenovalec "ČOKOLADA". Seveda pa nebi bil jaz jaz če nebi predstavil receptur iz knjige skozi svoje oči... 😜💪💛
Pred vami testirana in preizkušena verzij, ki bo navdušila ljubitelje čokolade. Kot osnova oziroma izhodiščna točka pa recept pod naslovom "SRČKI Z MALINOVIM LIKERJEM".
Čokoladno pecivo nariše nasmeh na obraz...

Celotna priprava je trajala slab dan, saj sem želel rezultat, ki si ga zamislil. Čokoladne kocke so imele na koncu dovolj "kremne sočnosti". Priporočam, da je osnova pred končno pripravo "čez noč" v hladilniku. In še dekoracija!? Med brskanjem po trgovskih policah sem naletel na dekoracijo za slaščice v obliki metuljev iz krompirjevega in koruznega škroba. Ob pogledu na njih se mi takoj izrisala končna verzija. Seveda lahko namesto metuljčkov uporabite kakšno drugo kjut dekoracijo... 👌😉 Ena od rešitev so lahko tudi listi sveže mete ali melise (narezano na tanke rezance), saj se odlično ujamejo tako s čokolado kot limono. Torej, prepustite se kulinarični domišljiji in ustvarjajte...
Mogoče pa pomarančna kombinacija...
Se mi pa med pisanjem tega prispevka utrnila še ena ideja. Lahko limono nadomestite s pomarančo in ekstra deviškim oljčnim oljem ⏩Morgan z okusom pomaranče.
.
Začetek...




450 g temne čokolade (najman 56% del kakava)
65 g masla
400 g kondenziranega mleka (7,5% maščobe)
čajna žlica vanilijeve arome
2 žlici oljčnega olja Morgan z okusom limone

#Obliv
250 g temne čokolade (najman 56% del kakava)
3 žlice oljčnega olja Morgan z okusom limone

#Dekoracija
limona
dekoracija za slaščice v obliki metuljev




#SestavineZa
28 kosov

#ČasOsnovnePriprave
5 minut

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno

#Alergeni
laktoza

V kozico nalijemo kondenzirano mleko. Dodamo na koščke narezano temno čokolado, maslo, vanilijevo aromo in oljčno olje z okusom limone.
Ob stalnem mešanju, na srednjem dovodu toplotne energije, segrevamo toliko časa, da se čokolada stopi in sestavine povežejo. Paziti je potrebno, da ne zavre!
Pravokotni model (okvir) (28*18 cm) obložimo s papirjem za peko. V pripravljen model zlijemo čokoladno zmes in enakomerno poravnamo po celotni površini. Ko se zmes na pol ohladi postavimo v hladilnik za "čez noč" oz. da se strdi.
Nekje vmes...
Čokolado razlomimo na manjše kose. Prilijemo oljčno olje in raztopimo nad vodno soparo.
Model odstranimo in čokoladno osnovo narežemo (nož oplaknete z vročo vodo) na pravokotnike. Na vsak kos položimo po slabe pol žličke stopljene čokolade in "razmažemo". Potrosimo z naribano limonino lupino. Postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.

Predno naribate čez pecivo limonino lupino, namakajte limono 10 minut v mlačni vodi. S tem postopkom se bodo iz nje izločili pesticidi in ostale škodljive primesi...
In na koncu...

Preostanek čokolade ponovno stopimo nad vodno soparo. Pecivo obrnemo in ponovno na vsak kos nanesemo po slabe pol žličke stopljene čokolade. Potrosimo z naribano limonino lupino in okrasimo z metulji. Postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo