Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Žametni burger



RED VELVET BURGER: preproste sestavine, a odlična kombinacija!
Pri sestavljanju burgerja z rdečo belo kombinacijo sem izhajal iz asociacije na red velvet cake (žametna torta). Pri pripravi barvne kombinacije nisem želel uporabljati umetnih barvil, kar mi je na koncu tudi uspelo. O okusu niti ne želim razpravljati saj mi je odličen in stojim za njim. Burger bo vsekakor prepričal ljubitelje sira, rukole in rdeče pese. 👌😋😉 Med katere vsekakor spadam tudi jaz...
Burger je del avgustovskega izziva za tednik #NeDelo priloga #OdprtaKuhinja z naslovom »PISANI SVET BURGERJEV«. In tole je le delček štiristranskega prispevka, če ste slučajno zamudili tiskano izdajo…
BLAŽ, KAJ JE ZA VAS DOBER BURGER?
Zame dober burger najlažje opišem s pogovornim izrazom »žmohten«, da se »cedi« in »topi«. Če je takšen, ni pomembno, ali je mesni ali vegetarijanski. Drugače sem prepričan, da je pri burgerju najpomembnejša omaka oz. namaz, ki vse skupaj poveže v celoto. Kajti če tega ni, tudi tako opevana govedina angus ne pomaga.

#ŠTRUČKE…
o   520 g moke tip 400
o   1 vrečka suhega kvasa (7 g)
o   1 čajna žlička soli
o   1 žlica cvetličnega medu
o   1 jajce
o   250 g rdeče pese (približno trije manjši gomolji)
o   100 g margarine za peko
o   80 g kisle smetane
o   90 g čvrstega kislega mleka
#NADEV…
o   240 g mehkega sira iz slanice
o   1 paradižnik
o   8 listov bazilike
#NAMAZ…
o   2 pesti rukole
o   2 žlici mešanih semen (pinjole, bučna in sončnična semena)
o   2 stroka česna
o   80 ml olivnega olja
o   30 g parmezana
o   po en ščep soli in grobo mletega tri barvnega popra

#SestavineZa
4-7 oseb

#ČasPriprave
70 minut

#Zahtevnostna Stopnja
 👌👌

#Alergeni
gluten, jajca, laktoza






      Testo zadostuje za 4 do 7 štručk ; odvisno od velikosti ; priporočam po 150 g testa - za 6 kosov. Namaz in nadev za 4 jedce.
Rdečo peso skuhamo v osoljeni vodi, ohladimo, olupimo in narežemo na manjše kose.
Dodamo med, jajce, kislo smetano, kislo mleko in sol. Zmeljemo do gladkega. Margarino raztopimo.
Rukolo, mešana semena, česen, parmezan, olivno olje in po ščepec popra in soli zmeljemo v namaz.
Moko stresemo v skledo in primešamo suhi kvas. Prelijemo z margarino in mešanico iz rdeče pese. Umešamo testo. Testo razrežemo na manjše kose in oblikujemo štručke za burger. Zložimo jih na pekač, pokrijemo in pustimo vzhajati 25 minut.
Štručke nekajkrat prebodemo z zobotrebcem. Pekač postavimo v ogreto pečico na 180 stopinj, za 35 minut. Pet minut pred koncem peke štručke premažemo z namazom iz rukole.
Mehki sir narežemo na manjše kose. Paradižnik operemo, očistimo in narežemo na rezine.
Štručko razrežemo na tri enako visoke kose. Spodnji del premažemo z namazom iz rukole in obložimo s sirom in rezino paradižnika. Pokrijemo s kosom štručke in ponovimo postopek. Obložimo z nekaj listi bazilike in pokrijemo z zgornjim delom štručke za burger. Postopek ponavljamo, da porabimo pripravljeno.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]