Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Goveje stegno iz pečice



Sočno in okusno!
Če želite kos mesa medium / rožnato oz. na pol pečeno zmanjšajte pečenje za 10 minut...

Celotna priprava traja tri dni skupaj, a se splača potrpeti! 👌😋 Ob okusnih govejih rezinah lahko servirate popečen krompirček na maslu ali pa ⏩cvetačo v doma pripravljeni BBQ omaki...
Meso marinirano v olivnem olju in shranjeno v hladilniku imate lahko do 8 dni. Marinadi lahko dodate vejico rožmarina, lovorjev list in celi črni poper. 
Kombinacija začim ponuja kosu mesa piko na "i"...

o   300 g mladega govejega stegna v kosu
o   200 ml olivnega olja
o   ½ čajne žlice grobo mletega čilija
o   ½ čajne žlice suhega zrnastega česna
o   ½ čajne žlice soli
o   1/3 čajne žlice mešanice začimb za ribe
o   ¼ čajne žlice kumine
o   noževa konica muškatnega oreščka
o   1/3 čajne žlice koprca

#SestavineZa
2 osebe

#ČasPriprave
termična obdelava – 50 minut minut

#Zahtevnostna Stopnja
 👌

#Alergeni
brez alergenov

#PostopekPripraveRecepta

Mlado goveje meso v kosu operemo pod hladno tekočo vodo in nato ga dobro osušimo. Meso postavimo v plastično posodo za shranjevanje in prelijemo z olivnim oljem (olja naj bo toliko, da prekrije meso). Posodo pokrijemo in shranimo v hladilnik za dva do tri dni.
Kos mariniranega mesa, na vroči ponvi, popečemo po vseh straneh. Nato ga povaljamo v mešanici, ki smo jo pripravili iz začimb.
Goveje stegno povaljano v mešanici začimb postavimo na pekač. Pokapamo z oljem v katerem smo marinirali meso. Pokrijemo s kosom alu folije.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 190 stopinj za 50 minut (če želite well-done / prepečeno podaljšajte za 10 minut).

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]