Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Kokosova pita z bananami

BANANA IN KOKOS: Popolni okusi za jesenske dni!


Popolni okusi za jesenske dni!
Kombinacija, ki bo navdušila vse...


Že nekaj časa opazujem konzervo kokosovega mleka! In ker pravijo, da mora zaloga krožit naj bo. 😉😂 Končno porabil, a rezultat pred vami... 👌
Spodnjo recepturo sestavljal sproti in ni bilo tako kot ponavadi, da pripravil pred začetkom zapiske in skico. Uporabil sestavine iz shrambe ob katerih sem predvideval, da so tudi pri vas... No ja, mogoče ni na zalogi sezamove paste (tahini), ki se jo dobi vsaj v vseh trgovinah z azijskimi artikli. Ni pa panike če je nimate na zalogi!👍😉 Pasto lahko pri pripravi nadomestite z nutello, cvetličnim medom ali javorjevim sirupom. Če boste uporabili nutello, črtajte pri "podlogi" kristalni sladkor. Pri uporabi medu ali javorjeva sirupa pa ga nadomestite z rjavim sladkorjem.
Preprosta priprava, a tako okusno...


#Podloga
o   1 zavitek sveže valjanega listnatega testa (375 g)
o   2 zvrhani žlici kristalnega sladkorja
o   1 žlica sezamove paste (tahini)
#Premaz
o   2 banane
o   3 žlice kokosove moke
o   1 vrečka vanilijevega sladkorja (8 g)
o   2 žlici cvetličnega medu
#Nadev
o   1 konzerva kokosovega mleka (400 ml)
o   100 ml mleka
o   3 žlice kristalnega sladkorja
o   1 vrečka vanilijevega sladkorja (8 g)
o   1 vrečka instant želatine za hladno pripravo (30 g)
#Dekoracija
o   50 g temne čokolade
o   1 žlica olja

#SestavineZa
6 – 8 oseb

#ČasPriprave
do 120 minut

#Zahtevnostna Stopnja
 👌

#Alergeni
gluten
laktoza

Nadev oz. kokosovo kremo lahko pripravite tudi že dan ali dva preje in shranite v hladilnik.... Krema pripravljena v 3-eh minutah!

Okrogel pekač premera 24 centimetrov premažemo z margarino. Listnato testo razvijemo in prerežemo na pol. Kos testa položimo v pekač (štirje robovi gledajo čez rob). Premažemo s sezamovo pasto, ki smo jo raztopili v 80-ih ml vroče vode. Potrosimo z eno žlico sladkorja. Prekrijemo z drugim kosom testa (prekrijete tako, da dobite osem robov, ki gledajo čez rob pekača). Premažete s preostankom paste in potrosite z drugo žlico sladkorja.
Z zobotrebcem testo nekajkrat prebodemo. Drugi pekač (iste velikosti - zunanji del pekača) premažemo z margarino in potrosimo s pšeničnim zdrobom. Nato z njim otežimo pripravljen pekač s testom. Pečemo na 190 stopinj 30 minut.
V skledo nalijemo kokosovo in kravje mleko. Dodamo kristalni in vanilijev sladkor. Premešamo. Nato dodamo instant želatino in dobro premešamo. Shranimo v hladilnik, da se krema strdi.
Kokosovo moko prepražimo na ponvi, da dobi zlato rjavo barvo. Dodamo na koščke narezano banano, vanilijev sladkor in med. Premešamo, da se sestavine povežejo. Stresemo na pečeno podlogo in razporedimo po celotni površini.
Kokosovo kremo premešamo in stresemo v vrečko za brizganje. Nato nanesemo kremo na podlogo s koščki banane.
Pito pokapamo s čokolado, ki smo jo raztopili z oljem nad vodno kopeljo. Do serviranja shranimo v hladilnik.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo