Tortiglioni s hrustljavo rukolo



Okusi za hitri obrok!
Vrsto testenin izberite po svojem okusu...
Kdo ni hvaležen, da obstajajo testenine! 👌😋😉Obroke s testeninami obožujemo vsi in so tudi hitro pripravljeni, kar nam v današnjih časih pride zelo prav. Hkrati lahko prepustite prosto pot svoji kulinarični domišljiji.
Testenine vedno kuham v veliki količini vode in odvisno od vrste prilagodim čas. Čas kuhanja priporočenega s strani proizvajalca vedno zmanjšam za 2 do 3 minute, saj jih nato vedno na hitro pokuham (do 2 minute) še v omaki, da se navzamejo okusa...

Pri pripravi lahko rukolo nadomestite z mlado špinačo. Ocvrto rukolo oz. špinačo velikokrat uporabljam za dodatek in tudi za poživitev jedi. Še posebej ocvrta špinača, s svojim stekleno svetlo zelenim "izgledom" ponuja poživitev... 🔝
Testenine s hrustljavo rukolo priporočam, da solite na koncu priprave! Saj določeno stopnjo slanosti ponuja že prekajena panceta...

o   150 g prekajene pancete
o   2 pesti rukole
o   20 g parmezana
o   1 čebula
o   4 stroke česna
o   250 g testenin tortiglioni
o   ¼ čajne žlice grobo mletega čilija
o    čajne žlice soli
o   olivno olje
o   olje za cvrtje

#SestavineZa
2 osebe

#ČasPriprave
10 minut

#Zahtevnostna Stopnja
 👌

#Alergeni
gluten
laktoza

#PostopekPripraveRecepta

Rukolo operemo v stoječi vodi, odcedimo in dobro osušimo. Ocvremo (ena minut) v vročem olju. Ocvrto rukolo položimo na kos papirnate brisače, da vpije odvečno maščobo.
Testenine skuhamo v osoljeni vodi. Skuhane testenine odcedimo in oplaknemo s hladno vodo.
Na majhne kocke narezano čebulo stresemo v kozico. Začinimo s ščepom soli in pokapamo z olivnim oljem. Pražimo toliko časa, da oveni. Dodamo na majhne koščke narezano panceto in pražimo 3 minute. Dodamo na lističe narezan česen. Ko zadiši zalijemo s 60 ml vode. Začinimo s čilijem in dodamo testenine. Na hitro pokuhamo (2 minute), da se okusi povežejo s testeninami. Solimo po okusu.
Pred serviranjem testeninam primešamo rukolo in potrosimo s parmezanom.

Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018