Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Solatka ob cvrtju




Okusna solatka kot priloga!
Popolna kombinacija s cvrtjem...
Predvsem v predprazničnih dneh se na jedilniku velikokrat pojavi ocvrta hrana. Kljub temu, da nas vse skozi "bombandirajo💣💥" kako je cvrtje ne zdravo, se pri meni vsaj dvakrat na mesec pojavi na mizi. 😜 Je pa res, da ob cvrtju v večini serviram ponavadi samo solato. Ob zadnji "rundi" ocvrtega piščanca se kot priloga znašla okusna solata, ki jo lahko servirate tudi kot samostojno jed.
Kot dodatek oz. podlogo za solato lahko uporabite mikrozelenje - grah...
o   3 krompirje
o   ⅓ solatne kumare
o   1 paradižnik
o   kos pora
o   1 rdeča podolgovata paprika
o   4 jajca
o   1 korenje
o   150 g parmezana v kosu
o   ½ čajne žlice soli
o   ¼ čajne žlice popra
#Preliv
o   2 žlici majoneze
o   2 žlici sira načo
o   2 žlici ostrigine omake
o   1 čajna žlička delikatesnega hrena
#SestavineZa
4 osebe

#ČasPriprave
 23 minut

#Zahtevnostna Stopnja
 👌

#Alergeni
laktoza
jajca
gluten**

** odvisno ali uporabljate ostrigino omako z ali brez glutena

#PostopekPriprave
Krompir in korenje očistimo, narežemo na kocke in skuhamo v osoljeni vodi.
Kumaro, paradižnik, por in papriko očistimo in narežemo na kocke. 
Zelenjavo narezano na kocke stresemo v skledo. Začinimo s soljo in poprom. Premešamo. Obložimo s kockami parmezana in krhlji kuhanega jajca. Prelijemo s prelivom, ki smo ga pripravili iz majoneze, načo sira, ostrigine omake in delikatesnega hrena. 

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]