Kremasto, hitro in udobno: piščančji trakci, smetana, sušeni paradižniki in parmezan.
Sestavine (za 2 osebi)
- 180 g testenin (metuljčki)
- 200 g piščančjih prsi
- 100 ml sladke smetane
- 6 sušenih paradižnikov v olju
- 2 stroka česna
- 2 žlici naribanega parmezana
- olivno olje
- sol in poper po okusu, ščepec čilija (neobvezno)
- nekaj lističev bazilike ali peteršilja
Priprava
- Testenine skuhaj v slani vodi in odcedi (prihrani 50 ml vode).
- Piščanca nareži na kocke, začini s soljo in poprom po okusu in hitro popeci. Odloži.
- V isto ponev dodaj nasekljan česen in narezane sušene paradižnike; kratko popraži.
- Vlij smetano, kuhaj 3–4 min. Vmešaj testenine, po potrebi dodaj malo prihranjene vode.
- Dodaj piščanca, parmezan in po želji čili. Premešaj in postrezi z zelišči.
Namig: Kapljica limone na koncu uravna sladkobo smetane.
Ni komentarjev
Objavite komentar