Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Peresniki s piščancem in sušenimi paradižniki v smetanovi omaki

Kremasta in nasitna jed z nežnim piščancem, sušenimi paradižniki in parmezanom. Hitra večerja v 30 minutah.

Kremasto, hitro in udobno: piščančji trakci, smetana, sušeni paradižniki in parmezan.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 180 g testenin (metuljčki)
  • 200 g piščančjih prsi
  • 100 ml sladke smetane
  • 6 sušenih paradižnikov v olju
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici naribanega parmezana
  • olivno olje
  • sol in poper po okusu, ščepec čilija (neobvezno)
  • nekaj lističev bazilike ali peteršilja
Priprava
  1. Testenine skuhaj v slani vodi in odcedi (prihrani 50 ml vode).
  2. Piščanca nareži na kocke, začini s soljo in poprom po okusu in hitro popeci. Odloži.
  3. V isto ponev dodaj nasekljan česen in narezane sušene paradižnike; kratko popraži.
  4. Vlij smetano, kuhaj 3–4 min. Vmešaj testenine, po potrebi dodaj malo prihranjene vode.
  5. Dodaj piščanca, parmezan in po želji čili. Premešaj in postrezi z zelišči.

Namig: Kapljica limone na koncu uravna sladkobo smetane.

0.0/ 5 (0)

SEZONSKO

Kostanj: vsi moji recepti na enem mestu

Kremna juha, slani pire, sladice in še več. Odkrij preizkušene ideje za toplo jesensko kuhinjo.

Poglej kostanjeve recepte ➜
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo