Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Sol, ne le kot začimba - 8 nasvetov za ublažitev bolečin, čiščenje...

2

Sol ne uporablja le kot začimba v kuhinji, temveč je koristna tudi pri ublažitvi otekline pri piku čebele, a uporablja se tudi kot učinkovito sredstvo za čiščenje posode za kuhanje kave... 



Obstaja kar nekaj praktičnih nasvetov:
ZAPRANO IN OBARVANO PERILO
Če se vam zgodi, da perite barvno perilo na visoki temperaturi in pride pri tem pride do nezaželenega obarvanja vam bo sol vsekakor pomagala. Oblačilo potopite v pol litra vode, kateri ste dodali pol skodelice kisa in pol skodelice soli. Pustite namočeno eno uro in ponovno operite v stroju.

TEST ZA POKVARJENO JAJCE
Postavite jajce v kozarec vode kateri ste dodali dve žličke soli. Sveže jajce bo potonilo, pokvarjeno bo plavalo na površju.

OČISTI POSODO ZA KUHANJE KAVE
V posodo za kuhanje kave stresite četrt skodelice soli in deset kock ledu. Pustite stati pol ure, a nato sperite s hladno vodo.

UMIRI OTEKLINO PRI PIKU ČEBELE
Takoj navlažite mesto kjer vas je pičila čebela in potrosite s soljo. Oteklina se bo takoj umirila.

ČIŠČENJE UMETNEGA CVETJA
V vrečko dajte cvetje in sol, dobro pretresite in rezultat bo tu.

ČIŠČENJE DESKE NA WC-ju
Posujte desko s soljo, dobro zdrgnite s trdo ščetko, a nato izperite z vrelo vodo. Priporoča se enkrat na teden.

PREPREČUJE ZAMRZNITEV STEKLA NA OKNIH
Potopite krpo v slano vodo in obrišite okno. Isti efekt lahko dosežete pri avtomobilskem steklu, v gazo zavijte sol in z zavitkom dobro prebrišite steklo.

ČIŠČENJE PEČICE
Velikokrat se zgodi, da med pečenjem škropi na vse strani. Da bi zaustavili dim ali neprijeten vonj, med pečenjem potrosite pečico s soljo. Ko se pečica ohladi, uporabite sol kot zelo učinkovito čistilo za čiščenje pečice.
2
( Hide )
  1. obarvala sem hčerkino volneno oz.bolj sintečično majico.dala sem jo v vodo namakat in ko sem jo hotela oprati so nastali črni madeži.majica je sicer bež barve obrobljena s črno barvo.probala sem jo očistiti z sodo bikarbona rezultat svetlejši madeži vendar niso izginili.nato sem probala z koščkom limone in madeži niso izginili.kaj lahko še naredim? prosim za pomoč hvala Fabiana

    OdgovoriIzbriši
  2. Pozdravljena @Fabiana. Glede na vaš zapis in uporabo zaporednoma različnih možnosti odstranitve obarvanosti po mojem mnenju ni žal več rešitve. Pri zabarvanem temnem oz. črnem perilu se ne priporoča uporaba sode bikarbone oz limone, ker se obe možnosti uporablja za posvetlitev. Jaz osebno sem tudi že obarval perilo. Namakal sem ga pol ure v vodi z dodatkom kisa in soli (na liter vode približno 200ml alkoholnega kisa in približno 200 ml soli). Med namakanjem sem večkrat premešal. Nato še enkrat opral. Je pomagalo. Poskusite lahko še to, mogoče bo pomagalo. Lp Blaž

    OdgovoriIzbriši

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo