Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Bučkina pita

0
Zahtevnost: *****
Čas priprave: 30 minut
Nasvet: bučke lahko zamenjate z listi mlade blanširane špinače ; poleg bučkine pite postrežete še solato po izboru in pred vami je hitro, enostavno in okusno kosilo ali večerja
bučkina pita, špinačna pita, recepti iz vlečenega testa, recepti iz bučk


Sestavine za 2 osebe:
1 zavitek svežega vlečenega testa (500 g)
1 srednje velika bučka
0,35 kg skute
1/2 korenja
1 jajce
0,15 kg masla
0,10 kg sira - feta
sol, tribarvni grobo mleti poper

Priprava:
Maslo raztopimo v ponvi ali nad soparo.
Vlečeno testo razvijemo ter prerežemo čez pol.

V zavitku paketa je ponavadi 6 listov testa.
Vzamemo prvi polovični kos testa, ga pokapamo s stopljenim maslom in prekrijemo z drugo polovico testa. Postopek ponavljamo toliko časa, da porabimo prvo polovico testa.

Zgornjo plast testa po robovih premažemo z maslom (širina premazanega testa približno 4 cm).

Postopek ponovimo z drugo polovico testa.
V skledo stresemo skuto, grobo naribano bučko, pol korenja, ki smo ga grobo sesekljali ter eno jajce.

Dodamo dva ščepca soli in grobo mlet tribarvni poper ter dobro premešamo.
Polovico skutinega nadeva z bučkami stresemo na pripravljeno testo ter ga enakomerno razporedimo po nenamazanem delu testa.
Zavihamo spodnjo in zgornjo stranico (do skutinega nadeva).
Nato, zavihamo še stranska robova.

Postopek ponovimo tudi pri drugem delu testa.
Piti položimo na pekač, ki smo mu prekrili dno s peki papirjem.

Sir feta narežemo na srednje debele lističe ter z njim obložimo skutin nadev.
Pekač položimo v ogreto pečico na 200°C in pečemo 25 minut.

Pečeno pito vzamemo s pečice in počakamo nekaj minut, da se umiri.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo