Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Savoiardi keksi oz. Baby piškoti

Hrustljavi piškotki se uporabljajo pri pripravi tiramisuja, različnih sladic v kozarcu, tortah...
BABY KEKSI
zahtevnost
30 minut

SESTAVINE:
3 jajca
80 g sladkorja
40 g moke, tip 500
40 g jedilnega koruznega škroba (gustin)
mleti sladkor za posip (cca 60 g)

PRIPRAVA
Beljake ločite od rumenjakov ter jih na pol stepete.
Na pol stepenim beljakom postopoma dodajate kristalni sladkor in stepate toliko časa, da nastane trd sneg.

Snegu iz beljakov primešate rumenjake, nato postopama, na rahlo, vmešavate mešanico moke in jedilnega koruznega škroba.
Dno pekača obložite s peki papirjem, na katerega s presledki nabrizgate biskvit za savoiardi kekse.
NASVET ZA BRIZGANJE KEKSOV
- v primeru, da nimate dresirne vrečke si lahko pomagate z vrečko za shranjevanje živil (vrečko napolnite z biskvitno maso, odrežete enega od spodnjih kotov ter brizgate)
- maso za kekse brizgate tako, da na začetku in na koncu, za kratek čas zadržite vrečko, da se naredi nekoliko večji kupček biskvita
Nabrizgane kekse dobro potrosite z mletim sladkorjem ter jih nato postavite v ogreto pečico na 160°C, za 18 minut.
Pečene baby piškote pustite na pekaču, da se ohladijo.

Domači keksi so osnova za kopico odličnih sladic. Med drugim lahko pripravite tiramisu, odlično se podajo k jajčni ali vinski kremi ali pa jih enostavno pokapate s stopljeno čokolado in potrosite z lešniki, mandeljni, orehi, kokosovo moko...
>>> JAJČNA KREMA
>>> VINSKA KREMA (recept za kremo ob koncu recepture za torto)
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo