>

Teran s čokolado

Popoln napitek za vse ljubitelje temne čokolade!
450 ml
18 minut
Kaj potrebujete za okusen napitek, ki vas bo pogrel v teh hladnih dneh?
600 ml terana
eno pomarančo
eno čajno žličko klinčkov
polovico čajne žličke cimeta
6 zvrhanih žlic kristalnega sladkorja
110 g temne čokolade (72% kakava)

Med sestavljanjem in testiranjem recepture sem uporabil merlot, refošk in teran. Največji izziv je bil uravnati kislost in jo povezat s temno čokolado, da ne zakrijem njenega odličnega okusa. Slasten napitek za hladne dni z uravnoteženimi okusi mi uspel pri teranu. Ob pisanju recepta se postavila še dilema kam uvrstiti recept, a na koncu pristal v rubriki sladice in napitki.


POSTOPEK

V kozico nalijemo vino. Dodamo kristalni sladkor, cimet, klinčke in pomarančo, narezano na kolobarje.

Ko vino z dodatki zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo 8 minut.
Kuhano vino precedimo čez fino cedilo.
Nalijemo ga nazaj v kozico in dodamo temno čokolado, stopljeno nad vodno soparo.

S pomočjo kuhinjske metlice dobro premešamo, da se sestavine povežejo. Ko mešanica zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo 4 minute.

Teran s temno čokolado serviramo v kozarce in potrosimo z naribano pomarančno lupino.

1 komentar :

  1. Ceprav nisem sladkosneda, mi tole izgleda odlicno. Mogoce zaradi kombinacije s teranom...

    OdgovoriIzbriši

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018