Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Huaraches na način chili con carne

Sončni dnevi, prijetni spomini na različne turistične destinacije ter z malo kulinarične domišljije lahko svojemu jedilniku pričaramo malo osvežitve…
Sončni dnevi, prijetni spomini na različne turistične destinacije ter z malo kulinarične domišljije lahko svojemu jedilniku pričaramo malo osvežitve…
Testo… 400 g koruzne moke
310 mastnega namaza margarina za mazanje
1 čajna žlička soli
1 čajna žlička pecilnega praška
1 konzerva rdečega fižola 400 g
Nadev… 1 čebula
1 korenje
1 rdeča podolgovata paprika
2 žlici koruze
3 žlice rdečega fižola
3 žlice koščkov paradižnika v lastnem soku
4 vejice peteršilja
200 g mešanega mletega mesa
4 liste zelene solate
1 ščepec muškatnega oreščka
1 ščepec mletih suhih listov zelene
sol in tribarvni grobo mleti poper po okusu
olivno olje



V posodo stresemo moko, sol in pecilni prašek. Premešamo. Dodamo margarino za mazanje, ki je bila nekaj časa na sobni temperaturi. Sestavine dobro pregnetemo, da dobimo testo. Kepo testa zavijemo v PVC folijo in postavimo za 20 minut v hladilnik.
Pri pripravi osnovnega testa v Mehiki uporabljajo pripravek za koruzne tortilje in piščančjo maščobo. Pri nas je to nekoliko težje najti, zato se odločil, da že v osnovi ti dve sestavini nadomestim.

Rdeči fižol odcedimo in s pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v gladko zmes. Koruzno krhko testo razrežemo na štiri enake dele.
Kos testa z roko nekoliko potlačimo. Na sredino položimo eno žlico fižolovega nadeva. Nato, z zunanjimi robovi prekrijemo nadev in oblikujemo kroglo. Kroglo postavimo na pekač, ki smo ga prekrili s peki papirjem. Nadevano kroglo z roko potlačimo in oblikujemo ovalni polpet, debeline 1 centimeter. Postopek ponovimo še z ostalimi kosi testa.
Pripravljajo se prazne in nadevane huaraches. Za nadev v večini uporabljajo pretlačen rdeč fižol ali avokado, a vedno dodajajo nadevu še svinjsko mast, za sočnost. Masti se izognil in pripravil nadev izključno iz pretlačenega fižola.
Pekač s koruznimi polpeti postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 22 minut.
Pečene polpete pustimo na pekaču, da se ohladijo.
Zelenjavo očistimo in pripravimo (čebulo narežemo na majhne kocke; korenje naribamo; papriko narežemo na majhne kocke; peteršilj grobo zrežemo; fižol in koruzo iz konzerve odcedimo in oplaknemo) za omako. V ponev stresemo čebulo, pokapamo z olivnim oljem ter pražimo toliko časa, da oveni. Dodamo mleto meso in pražimo 7 minut. Nato dodamo korenje, papriko, fižol in koruzo. Pražimo 8 minut. Začinimo s suhimi listi zelene, muškatnim oreščkom ter s soljo in poprom, po okusu. Primešamo paradižnikove kocke in peteršilj ter odstavimo ponev.
Pri nadevu pustite prosto pot kulinarični domišljiji. Paziti je potrebno le to, da je nadev sočen, saj je koruzni polpet suh (kdor pozna krhko testo ve...). Tudi pri nadevih je možno najti kopico rešitev. Jaz uporabil med drugim rezance zelene solate, a kar v nekaj primerih sem opazil, da polpete pred nadevanjem premažejo z premazom, ki ga pripravijo z rdečega fižola, avokada...
Liste zelene solate operemo, osušimo, narežemo na rezance ter z njimi obložimo fižolove polpete. Nato obložimo še z mesnim nadevom.

Print Friendly and PDF
-->
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo