Kostanjevi štruklji

Okusi, ki jih lahko servirate kot predjed, prilogo ob glavni jedi ali sladico...


sestavine
TESTO… 190 g moke
½ kocke kvasa Fala
slaba ½  čajne žličke soli
75 ml mlačne vode
50 ml olivnega olja
NADEV… 200 g kuhanega in očiščenega kostanja
1 žlica kremnega sira mascarpone
1 žlica kisle smetane
30 g parmezana
1 ščepec soli
70 ml sladke smetane
Kvas razdrobimo v posodico, prelijemo z mlačno vodo ter premešamo, da se razpusti. V skledo stresemo moko in začinimo s soljo. Prelijemo z olivnim oljem in kvasnim pripravkom. Premešamo, da dobimo testno gmoto. Stresemo na gladko delovno površino ter z močnimi pritiski pregnetemo (8 min). Hlebček testa postavimo v posodo, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 25 minut.
Kostanj olupimo, stresemo v kozico, zalijemo z vodo in dodamo dober ščepec soli. Ko voda zavre, kuhamo 15 minut. Odcedimo, splaknemo in ponovno zalijemo z vodo. Ko voda zavre kuhamo še 15-20 minut (odvisno od velikosti). Kuhan kostanj odcedimo, a ko se na pol ohladi odstranimo še kožico. Zmeljemo. Mleti kostanj stresemo v posodo. Dodamo kremni sir mascarpone, kislo smetano, nariban parmezan, sladko smetano, sol ter dobro premešamo.

Pri pripravi kostanja, po zgornjem postopku, je približno 20% odpadka. Tako, da za pripravo kostanjevih štrukljev po receptu, potrebujete približno 250 g surovega kostanja.
Kvašeno testo razvaljamo v obliko pravokotnika, debeline 0.5 centimetra. Po celotni površini, enakomerno, premažemo s kostanjevim nadevom. Zavijemo. Zavitek zavijemo v PVC folijo. Kuhamo v vreli vodi, 35 minut.

Okusne kostanjeve štruklje lahko servirate kot sladico, kot prilogo ali kot predjed...
Namigi …
PREDJED > ob jedi servirate omako iz romanesco brokolija
GLAVNA JED > odlično se podajo k mesu z močnejšim okusom / divjačina...
SLADICA > pražene drobtine, sladkor in cimet
alergeni

****
Oglasno sporočilo


Oglasno sporočilo

Objavite komentar

0 Komentarji