Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Špinačni žepki s čilijem

OKUSEN SLAN PRIGRIZEK IZ KRHKEGA TESTA S ŠPINAČO IN ZRNATIM SIROM.
0


Hrustljavi žepki za na pot, prigrizek, zabavo...
Okusni špinačni žepki s čilijem so iz sklopa oz. junijskega izziva "NA KOLO PA MALICA S SEBOJ" za tednik NeDelo, priloga Odprta kuhinja. Pri sestavljanju vseh receptur za zadnjo izdajo tednika sem izhajal iz "preprosto za pripravo" "poceni" "okusno" "primerno za na izlet, shranjevanje in nahrbtnik" in da primerno tudi za kar doma... 👌😀😋
In še delček, če niste slučajno prebrali v tiskani izdaji... 💬 
Kako zapakirate hrano, če greste na kolo, da se ne pomečka in dodatno kuha na vročem soncu?
Na trgovskih policah se danes dobi tudi primerna in izolirana PCV-posoda za v nahrbtnik. Sam sem šel po cenejši poti: za kolesarske podvige imam 26-litrski nahrbtnik, tako da sem izbral običajno PVC-posodo za shranjevanje. A na koncu jo zavijem v izolirno folijo, ki sem si jo pripravil iz vrečke, ki jo kupite v trgovini za zamrznjene izdelke. 😉
TESTO
180 g moke
100 g masla
1 ščep soli
2 žlici hladne vode
NADEV
300 g pasirane špinače
130 g zrnatega sira – cottage cheese
1 ščep soli
OSTALO
 kajenski poper, čili, jajce
Moko stresemo v skledo. Dodamo sol, vodo in maslo, ki je bilo nekaj časa na sobni temperaturi. Umesimo krhko testo, ga zavijemo v folijo za živila in shranimo za pol ure v hladilnik.
Pasirano špinačo zmešamo z zrnatim sirom in soljo.
Testo razvaljamo na debelino približno 3 milimetre. Izrežemo kroge premera 12 centimetrov. Na izrezane kose testa položimo po žlico nadeva. Prepognemo v polmesec in zunanji rob pritisnemo, da se testo zlepi.
Špinačne žepke položimo na pekač, premažemo z razžvrkljanim jajcem, potrosimo s kajenskim poprom in grobo mletim čilijem. Pečemo na 185 stopinj, 30 minut.
Krhko testo lahko uporabite tudi za sladke nadeve ter ga pripravite tudi že dan ali dva dni pred uporabo. Pred uporabo naj le nekaj časa stoji na sobni temperaturi, da se zmehča in ga bo lažje valjati.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo