Sadni takosiŽelodčki krulijo? Preprosta in zelo okusna sladka naslada ob koncu kosila...!
Kdo ne pozna tradicionalne mehiške hrane in takose? Obstaja kopica receptur, a jaz se spravil pripraviti sladko verzijo. Za takose se uporabljajo tortilje, a pri "tejle" recepturi mi nekak niso šle poleg.😏😉 Mogoče pa le poskusim kdaj in uporabim kupljene tortilje pri pripravi sladkega...
Za osnovo sem uporabil biskvitno testo "na žlice", a nadev izbral po svojem okusu. Kombinacija kremnega sira maskarpone in cvetličnega medu je odlična kombinacija kot namaz. 👌😋 Za nadev pa uporabil sadje, ki pri meni spada med ljubše in se ga da v tem obdobju da dobiti na trgovskih policah. 👍 Pika na "i" itak meta, na katero tudi nor... 😛

#SladkiTakosi
o   3 jajca
o   3 žlice kristalnega sladkorja
o   1 vrečka vanilijevega sladkorja
o   3 žlice moke
o   1 čajna žlica pecilnega praška
o   3 žlice olja
o   1 žlica mletega sladkorja
o   1 žlica kokosove moke
#Nadev
o   4 fige
o   1 pest borovnic
o   1 pest malin
o   4 žlice kremnega sira maskarpone
o   4 žlice cvetličnega medu
#Dodatek
o   mleti sladkor
o   listi mete

#SestavineZa
4 osebe

#ČasPriprave
20 minut

#Zahtevnostna Stopnja
 👌

#Alergeni
gluten
laktoza
jajca

#PostopekPripraveRecepta

V skledo ubijemo jajca. Dodamo vanilijev in kristalni sladkor. Z električnim mešalnikom na najvišji hitrosti stepamo (približno 8 minut), da dobimo kremasto zmes. Prilijemo olje. Nato na rahlo umešamo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek.
Na kos papirja za peko narišemo štiri kroge premera 12 centimetrov. Biskvitno zmes stresemo v vrečko za brizganje. Zmes za takose nanesemo v zarisane kroge, višine približno centimeter in pol. Potrosimo z mletim sladkorjem in kokosovo moko.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj za 11 minut. Pečene sladke takose odstranimo s papirja za peko in prepognemo.
Sadje operemo, osušimo in narežemo na manjše kose. Kremni sir maskarpone zmešamo s cvetličnim medom.
Sladke takose premažemo s pripravljenim namazom. Do polovice nadevamo s sadjem in dodamo liste mete. Prepognemo in potrosimo z mletim sladkorjem.

Objavite komentar

0 Komentarji