Mandljeva rezina



Zimski okusi!
Popolni okusi za zaključek prazničnega jedilnika...

Recept za mandljevo rezino je nastal v sklopu sestavljanja prazničnega jedilnika za božično novoletno obdobje. Še kot pripravnik sem se srečal s tisto pravo dobro orehovo rezino. Za njo nimam recepta, a po spominu sestavil nekaj podobnega oz. mi je bila navdih za sladko kreacijo. Recepturo preizkušal in sestavljal slabe tri tedne, a končna verzija, ki je prepričala tudi mene je pred vami. Okus so potrdili že "dvorni preizkuševalci" z velikim plusom... 😉😋😋😋😉👍
Preprosta priprava...
#Oblati
140 g mletih mandljev
60 g moke
100 g mletega sladkorja
1 jajce
60 g masla
#Nadev
100 g celih mandljev
3 zvrhane žlice mletega sladkorja
1 čajna žlica vanilijeve paste
350 g kremnega sira mascarpone
#Dodatek
100 g temne čokolade
celi mandlji
 #SestavineZa
4 osebe

#ČasPekeOblatov
25 minut

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno

#Alergeni
gluten
oreščki
jajca
laktoza

Prirejeni okusi iz mladih let...
#PostopekPriprave
Maslo z mletim sladkorjem zmešamo v penasto zmes. Nato v stepeno maslo umešamo jajce, moko in mlete mandlje.
Na kosu papirja za peko zarišemo pravokotnik 27*24 cm. Zmes stresemo na sredino zarisanega pravokotnika. Enakomirno razmažemo po zarisanem liku. 
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj za 25 minut. Še vroč oblat razrežemo (križno, da dobite štiri enake dele). Ohladimo.
Brez čokolade ne gre, saj pri meni... 😜😉😋🍫

Cele mandlje z mletim sladkorjem grobo zmeljemo. Stresemo na vročo ponev in karameliziramo (pražite toliko časa, da dobite zlato rjavo barvo - približno 4 minute).
Maskarponu dodamo ohlajene pražene mandlje, mleti sladkor in vanilijevo pasto. Dobro premešamo.
Na oblat stresemo četrtino nadeva. Razmažemo. Pokrijemo z drugim oblatom, ponovno razmažemo nadev in ponavljamo postopek, da porabimo vse. Postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi.
Ohlajeno sladico razrežemo na štiri enake rezine. Nato rezine po vrhu prelijemo s stopljeno čokolado in pustimo, da po stranicah teče "prosto". Rezine obložimo z mandlji povaljanami v stopljeni čokoladi. Postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.
Priporočam, da je sladica pred serviranjem shranjena "čez noč" v hladilniku. Dobro ohlajena ponuja popoln užitek!


Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018