Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Kunec s sladkim krompirjem

ZA OBLIZNIT PRSTE: kunec s sladkim krompirjem in solatko iz koromača...


Za obliznit prste!
Okusna kombinacija za konec leta...

Pred vami še zadnja receptura iz sklopa mojih letošnjih predlogov s sloganom "preprosto, hitro in okusno za vse okuse" za ⏩pet hodni jedilnik za praznične dni. Za glavni del sem izbral okusno kunčje meso, a popoln okus mesa sem zaokrožil s kombinacijo začimb. Kot prilogo sem pripravil pečen sladek krompir in solatko iz koromača. Sladkost krompirja in kiselkast okus solate se odlično dopolnjujeta z mesom kunca... 😋👍
Meso mladega kunca je mehko in svetlo roza barve. Meso je mogoče pripravljati na enak način kot perutnino. Kunčje meso vsebuje veliko proteinov in nenasičenih maščob. Vsebuje manj maščob kot puran, piščanec, govedina in svinjina. Kunčje meso vsebuje tudi zelo nizko raven holesterola – veliko manj kot prej omenjene vrste mesa. Meso je primerno za ljudi, ki imajo posebno dieto zaradi bolezni srca in ožilja. Primerno pa je tudi za ljudi, ki želijo izgubiti nekaj odvečne teže. Kos kunčjega mesa ima manj kalorij kot katera koli druga vrsta mesa (pol manj kot ovčje meso in dvakrat manj kot svinjina).
Kombinacija za popoln obrok...
#Meso
4 kunčja bedra (zadnje noge)
2 žlici sojine omake
2 žlici ostrigine omake
2 žlici kečapa
2 žlici medu
1 čajna žlica soli
1 čajna žlica grobo mletega česna
2 čajni žlici rdeče paprike v prahu
1 žlica olivnega olja
#PrvaPriloga
3 sladki krompirji
½ čajne žlice soli
⅓ čajne žlice grobo mletega čilija
olivno olje
#Druga priloga
2 koromača
4 rdeče redkve
sok dveh limon
⅓ čajne žlice soli
olivno olje




#SestavineZa
4 osebe

#ČasPekeKunca
60 minut

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno

#Alergeni
gluten**


** odvisno ali uporabite sojino in ostrigino omako z ali brez glutena
Zdravi okusi...
#PostopekPriprave
Sestavine iz sklopa #Meso zmešamo v mokro kvašo (marinada). Bedra premažemo z mokro kvašo. Vsakega posebej zavijemo v kos ALU folije. Zavito meso položimo na pekač.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 190 stopinj za 60 minut. Pečeno kunčje meso pustimo nekaj minut zavito v foliji. Pred serviranjem ga prelijemo z omako, ki je nastala med peko v foliji.
Sladek krompir olupimo, operemo in narežemo na večje krhlje. Na pekač položimo kos papirja za peko. Nanj stresemo krhlje, začinimo s soljo in čilijem ter pokapamo z olivnim oljem. Premešamo. Pečemo na 190 stopinj 30 minut.
Koromač operemo pod hladno tekočo vodo. Prepolovimo in odstranimo koreninski del (trdi del). Narežemo na čim tanjše rezine. Dodamo na lističe narezano rdečo redkev. Začinimo z olivnim oljem, soljo in limoninim sokom. Premešamo.
Na trgovskih policah v večini dobite cele kunce. Narežete ga na kose in sledite napotkom iz recepture.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo