Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Beli krofi

BARJENI - KUHANI KROFI : Pustni krofi brez jajc in cvrtja!


Pustni krofi brez jajc in cvrtja!
Tako kot vsako leto sem si tudi za letošnji pust zaželel krofe, a cilj je brez jajc in cvrtja. Po dveh tednih testiranja mi uspelo sestaviti recepturo za katero trdno stojim. Res, da kuhani krofi niso ravno tako "sočni" kot klasični, a okus me vsekakor prepričal. 
Tako kot drugi prazniki tudi pust spremlja trende. Letošnji trend po moji presoji torej "BELA"... 😉😋👌
Kuhani krofi so tri dni stali pokriti s folijo za živila. Prvi dan prožni in "sočni". Drugi in tretji (iz hladilnika) dan nekoliko bolj suhi in se ob uživanju prilegla že tekočina. Kar pa v večini primerov velja tudi za klasične, če ni preveč nepotrebnih dodatkov v obliki E-jev. Če so shranjeni v hladilniku, naj pred serviranjem nekaj časa stojijo na sobni temperaturi.
#KajPotrebujeteZaPripravo
#Krofi
125 g riževe moke
350 g ostre moke (tip 400)
25 g jedilnega koruznega škroba
11 g suhega kvasa
100 g kristalnega sladkorja
10 g soli
255 g mleka
90 g masla
#Dodatki
200 g bele čokolade
listi melise
mandljevi lističi
rjavi sladkor
marelična marmelada


#SestavineZa
12 krofov

#ČasCelotnePriprave
90 minut

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno

#Alergeni
laktoza
gluten

#PostopekPriprave
Suhi kvas prelijemo z mlekom. Premešamo, da se razpusti. Nato prilijemo stopljeno maslo. Premešamo. 
Suhe sestavine (riževa moka, ostra moka, jedilni koruzni škrob, sol, sladkor) stresemo v skledo. Premešamo.
Mešanico prelijemo s kvasnim pripravkom. Umešamo testo. Pokrijemo s folijo za živila in pustimo stati na sobni temperaturi 45 minut.
Vzhajano testo razrežemo na 12 enakih kosov. Oblikujemo kroglice in vsako posebej postavimo na košček papirja za peko. Pokrijemo s folijo za živila. Pustimo stati 20 minut.
Krofe kuhamo nad vodno soparo 15 minut. (Če nimate bambusovega parnika, pečice za kuhanje na sopari... si lahko TUKAJ pogledate kako kuhati nad soparo na preprost način!)
Mlačne krofe z dresirno vrečko nadevamo z razmešano marelično marmelado.
Hladne krofe povaljamo v raztopljeni beli čokoladi. Nato jih potrosimo z mandljevimi lističi, rjavim sladkorjem in listi melise. Postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo