Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Cheesecake - Skutina torta

SKUTINA TORTA - CHEESECAKE - SKUTINA PITA: Okusna klasika na moj način...


Klasika poznana kot "CHEESECAKE" na moj način!
Kekse Oreo uporabil zaradi barvnega efekta. Seveda lahko uporabite tudi katere druge kekse...Svetovno priljubljena sladka naslada dobila še eno od mnogih verzij.😉😍
Za pripravo potrebujete štiri modele za mini torto premera 13 cm. A kaj če jih ni v domači omari za kuhinjske pripomočke? Med drugim lahko uporabite klasični model za torto premera 26 cm. Sestavine iz recepture pomnožite z 2. Peče se 35-40 minut. Pa še, da se ne ustrašite, da je šla priprava torte po zlu. 😉😂 Skuta se med peko dvigne. Med hlajenjem se "uleže" in dobi prvotno obliko. Pri pripravi skute je pomembno še, da zmes dobro premešate. Drugače se vam lahko zgodi, da zgornji del razpoka. Je pa to nekoliko odvisno tudi skute. V moji kuhinji vedno uporabljam nepasirano polnomastno skuto!
#KajSePotrebujeZaPripravo

380 g skute
180 g kisle smetane
80 g sladkorja
2 žlici vanilijeve paste
4 jajca
2 žlici pšeničnega zdroba

#Dodatki
jagode
oreo keksi
listi melise

#SestavineZa
4 osebe / 4 tortice

#ČasPeke
25 minut

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno

#Alergeni
laktoza
gluten
jajca
Če uporabite klasični model premera 26 cm bo zadostovalo za 8 do 10 jedcev...
#PostopekPriprave
Skuto stresemo v skledo. Dodamo kislo smetano, sladkor, vanilijevo pasto, jajca in pšenični zdrob. Dobro premešamo, da se sestavine povežejo. 
Modele za mini torto premažemo z oljem in obložimo (dno in rob) s papirjem za peko. Skutino zmes enakomerno razdelimo v pekače. Zmes v pekačih enakomerno poravnamo po celotni površini.
Pečemo na 185 stopinj 25 minut. Pečene tortice nekaj minut pustimo v pekaču, da se umirijo. Nato jih odstranimo iz pekačev in preložimo na servirne krožnike.
Skutine tortice obložimo z jagodami, ki smo jih narezali na lističe. Potrosimo z grobo zdrobljenimi keksi in listi melise.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo