Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Karamelna pita z bučnimi semeni

Karamela in karamelizirana sladko slana bučna semena so popolna kombinacija za sladico ob pivu!
0


Kremni okusi za razvajanje!
.
Med delom v profesionalni kuhinji se zgodi in je potrebno naročilo narediti "zadnji hip". Jedilnik bil skoraj sestavljen. Potrebno bilo sestaviti še nekaj sladkega. Imel sem podatek, da bo za mizo moška družba ob pivu. Iskal sem okuse in ideje kaj bi bilo najbolj primerno za družbo ob pivu. Na koncu se odločil za kombinacijo karamele in sladko slanih bučnih semen. Odziv pa, pozitiven in pohvale... 😉😋👌
Med delom v profesionalni kuhinji me ne spremlja fotoaparat. Tako, da mi je bil v pomoč pri pripravi pite kar mobilni telefon, da naredil fotografije, pripravil zapisek recept... 😍
.
#KajSePotrebujeZaPripravo
#TestoKrhko
250 g moke
200 g masla
30 g kristalnega sladkorja
60 g bučnih semen
55 g vode
ščep soli
#KremaKaramel
300 g bele čokolade
60 g kristalnega sladkorja
120 g kremnega sira maskarpone
500 ml sladke smetane
100 ml karamelnega sirupa
6 listov želatine
#KaramelizoranaBučnaSemena
100 g bučnih semen
čajna žlice soli
2 žlici kristalnega sladkorja
4 žlice vode
#Dodatek
listi mete
čokoladni preliv
maslo za pekač




#SestavineZa
12 oseb

#ČasPeke Oboda
35 minut

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno

#Alergeni
laktoza
gluten

..
#PostopekPriprave
Na pekač položimo kos papirja za peko. Nanj stresemo bučna semena (100 g). Dodamo sladkor in sol. Pokapamo z vodo. Premešamo in enakomerno porazdelimo po pekaču. Pečemo na 200 stopinj 20 minut. Karamelizirana semena pustimo da se ohladijo. Nato jih s pestjo zdrobimo.


Moki dodamo maslo, ki je bilo nekaj časa na sobni temperaturi. Dodamo še bučna semena (60 g) sladkor, sol in vodo. Na hitro vmešamo krhko testo. Testo razvaljamo v krog debeline pol centimetra. Pekač (premer 26 cm) za pito premažemo z maslom in ga obložimo z razvaljanim testom. Otežimo (testo prekrijete s folijo za živila in napolnite z rižem, fižolom, čičeriko...). Pečemo na 185 stopinj 20 minut. Odstranimo otežitev in pečemo še 15 minut.


Belo čokolado raztopimo nad vodno soparo. Dodamo maskarpone in karamelni sirup. Premešamo, da se sestavine povežejo. Nato zmes umešamo v sladko smetano s kristalnim sladkorjem, ki smo jo predhodno stepli na ¾. Na kocu primešamo še želatino (Liste želatine namočite za 5 minut v hladni vodi. Nato jih raztopite v nekaj žlicah vroče smetane.). 


Karamelno kremo nalijemo v pečen okvir iz krhkega testa. Shranimo v hladilnik, da se pita dobro ohladi in strdi (priporoča se "čez noč").
Pito razrežemo na poljubne kose. Potrosimo s karameliziranimi bučnimi semeni in z rezanci metinih listov. Serviramo na krožniku okrašenemu s čokoladnim prelivom.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo