Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Čemaževa potica

Popolni okusi, ki se ujamejo tudi s pečeno šunko, pirhi in jabolčnim hrenom. Okusi, ki povozijo konkurenco: Ocvirkovka, Špehovka, Prata...
0


Zelo okusna konkurenca poticam kot je ocvirkovka, špehovka, prata...
Sezona čemaža je tukaj!😉😍 No ja, Blaž letos še ni bil priden in ga ni nabiral...🙈🙉🙊 V zamrzovalni skrinji je še lanska zaloga... 👌
Če naberete večje količine čemaža, ga lahko shranite v zamrzovalno skrinjo. Prvo ga operete v hladni stoječi vodi. Nato ga dobro osušite in zložite v PVC vrečke. Z nabranega, opranega in dobro osušenega sem pripravil še čemažev pesto. Pripravil ga ⏭"PO TEM RECEPTU" ⏮in zadnjo žlico porabil štiri mesece kasneje. Pri recepturi sem spremenil le to, da ga shranil v steklene kozarce, zalil z nekoliko več olja in kozarce dobro zaprl. Shranjeno je bilo v hladilniku.
#KajSePotrebujeZaPripravo

#TestoPotica
300 g moke tip 500
200 g ajdove moke
1 zavitek suhega kvasa (7 g)
6 g soli
300 ml mleka
2 jajci
ščep rjavega sladkorja
#Nadev
150 g klasično prekajene zaseke
3 pesti čemaža
30 g naribanega parmezana
#SestavineZa
do 10 oseb

#ČasPeke
60 minut

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno

#Alergeni
laktoza
gluten
jajca

#PostopekPriprave
V skledo stresemo ajdovo in belo moko, kvas, sol, sladkor. Premešamo. V drugi skledi razžvrkljamo jajci. Zalijemo z mlekom in premešamo.
Suhe sestavine v skledi prelijemo z "mokro" mešanico. Vgnetemo prožno testo. Skledo s kvašenim testom pokrijemo s folijo za živila. Pustimo počivati 30 minut.
Testo za potico razvaljamo v obliko pravokotnika debeline pol centimetra. Premažemo s prekajeno zaseko, ki je bila nekaj časa na sobni temperaturi (da se lažje maže). Potrosimo z listi čemaža in parmezanom. Zavijemo. Zvitek položimo v pekač (30*12 cm), ki smo ga predhodno premazali z maslom in potrosili s pšeničnim zdrobom. Pokrijemo. Pustimo počivati 30 minut.
Potico nekajkrat prebodemo. Pečemo v pečici ogreti na 180 stopinj 60 minut. Stresemo na leseno desko, pokrijemo s kuhinjsko krpo in počakamo, da se ohladi. Servirate lahko mlačno ali hladno. Odlično se ujame tudi z velikonočnimi jedmi kot so šunka, pirhi in jabolčni hren.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo