Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Najboljši med najboljšimi - THE SLOVENIA RESTAURANT AWARDS 2018

0


 V okviru izbora najboljših restavracij v Sloveniji - The Slovenia Restaurant Awards za leto 2018 je na Fužinskem gradu v Ljubljani potekala slovesna razglasitev dobitnikov priznanj najboljših regijskih restavracij in razglasitev trojice absolutnih zmagovalcev nacionalnega izbora najboljših slovenskih restavracij za leto 2018. Poleg tega je bila nagrajena restavracija, ki je dobila največje število glasov s strani javnosti prek spletnega glasovanja.
V letošnji izbor v okviru projekta THE SLOVENIA RESTAURANT AWARDS je strokovna komisija v sestavi prof. dr. Janez Bogataj, doc. dr Aleš Gačnik, dr. Noah Charney, mag. Helena Cvikl in Iva Gruden predlagala 165 restavracij. Temu je sledilo skoraj dvomesečno glasovanje s strani Chefs&Foodies Akademije ter glasovanja javnosti prek spletne strani www.the-slovenia.com. K glasovanju je bilo povabljenih več kot tisoč članov Chefs&Foodies Akademije, širša slovenska javnost pa je bila vključena prek glasovanja na uradni spletni strani projekta. Skupaj so prispevali več kot 7.000 glasov, katerih veljavnost je verificirala revizijska hiša Deloitte Slovenija.
Niko Slavnić, direktor projekta THE SLOVENIA RESTARURANTS AWARDS je na prireditvi povedal: 
»Odličnega odziva na lani prvikrat izpeljani projekt izbora najboljših slovenskih restavracij smo bili zelo veseli. Presenetil pa nas je tudi pozitiven odziv na knjigo, ki je rezultat tega projekta. Zato smo se letos še z več entuziazma, truda in zanosa lotili projekta, ki je že prepoznaven doma in tudi v tujini. Letošnji izbor je bil za komisijo še težji, saj se tudi s pomočjo tega projekta dviguje kakovost in storitev kulinarične ponudbe in s tem mednarodna prepoznavnost Slovenije kot gastronomske turistične destinacije.«
In kdo so dobitniki letošnjih prestižnih nagrad?
Laskavi naziv zmagovalec regije za leto 2018 so pridobile Restavracija Strelec – Ljubljana z osrednjo Slovenijo, Gostilna Krištof – Severna Slovenija, Ošterija Debeluh – Južna Slovenija, Hiša Denk – Vzhodna Slovenija in Hiša Franko – Zahodna Slovenija, ostali regijski finalisti pa so si prislužili naziv najboljše regijske restavracije.

Trojica absolutnih zmagovalcev nacionalnega izbora najboljših slovenskih restavracij za leto 2018 po abecednem vrstnem redu so Hiša Franko, Ošterija Debeluh in Pri Lojzetu.

Restavracija, ki je dobila največje število glasov s strani javnosti prek spletnega glasovanja pa je Galerija Okusov.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo