Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Ribji takos

VITKI SOM alias PANGA: Preprosto in okusno za kosilo, večerjo izlet...
0


Hitro sestavljeno!
Na spletu lahko zasledite kopico informacij "ZA" in "PROTI" uživanju vitkega soma alias panga, ki se strokovno imenuje pangasius hypophthalmus. Moj namen ni še dodatno razpravljanje. In ja 😉😋pri meni se velikokrat znajde na mizi. Všečna mi je struktura mesa, res pa da je nekoliko bolj pust in potrebuje malo "kulinarične spodbude"... Za potrebe in pripravo spodnje recepture se je mariniral 12 ur, seveda se pa lahko skrajša čas. 💪😉
Ribji file v marinadi imate lahko shranjen v hladilniku do 2 dni. Pri pripravi takosa se lahko izognete moki in cvrtju. File spečete na vroči ponvi. Takosi so tudi okusen in preprost "lunch" namig za izlet v naravo...
#KajSePotrebujeZaPripravo
2 fileja vitkega soma
4 tortilje (premer 20 cm)
en gomolj rdeče pese
½ rumenega korenja
¼ gomolja zelene
2 žlici kečapa
2 žlici majoneze
2 žlici svežega sira (sirni namaz)
20 g parmezana
2 lista zelene solate
#MarinadaZaRibjiFile
200 ml mleka
žlica ostrigine omake
ščep muškatnega oreščka
ščep kajenskega popra
ščep mešanice začimb za ribo
ščep suhega česna
⅓ čajne žlice soli
#InŠe
olje za cvrtje
moka tip 500



#SestavineZa
2 osebe

#ČasMariniranjaFileja
60 minut +

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno

#Alergeni
laktoza
riba
gluten
zelena

#PostopekPriprave
Mleko nalijemo v skledo. Dodamo ostrigino omako in začimbe. Premešamo. Fileja vitkega soma prerežemo na pol. Kose položimo v marinado. Skledo pokrijemo in shranimo v hladilnik za eno uro +.
Gomolj rdeče pese skuhamo, olupimo in narežemo na kocke. Korenje in zeleno očistimo, narežemo na kocke in skuhamo v soljeni vodi. Zeleno solato operemo pod tekočo vodo, osušimo in narežemo na širše rezance.
Kose ribjega fileja vzamemo iz marinade, povaljamo v moki in ocvremo. Ocvrte kose položimo na papirnato brisačo, da vpije odvečno maščobo.
Tortilje popečemo na vroči ponvi (vsaka stran 20 sekund). 
Popečene tortilje premažemo s svežim sirom, majonezo in kečapom. Nato na vsako položimo po kos ocvrte ribe. Obložimo s kockami rdeče pese, korenja in zelene, rezanci zelene solate in parmezanom narezanim na lističe.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo