Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

V poletje z zdravimi in osvežilnimi prigrizki

SLADOLED IZ ZAMRZNJENEGA SADJA in SMOOTHIE IZ BANANE IN DATLJEV: Zakaj ne bi v otrokove najljubše poletne prigrizke recimo zmešali koščke sadja in zelenjave ter tako v hipu izboljšali sladico?
0


Poletje je tu in z njim šolske počitnice!
Otroci dneve preživljajo na prostem ter uživajo v osvežilnih in sladkih prigrizkih, ki jih v vročini hladijo. Vendar pa lahko nezdravi prigrizki hitro privedejo do slabih prehranjevalnih navad, staršem pa lahko redna zdrava prehrana otrok predstavlja izziv. BEKO, vodilna evropska blagovna znamka na področju bele tehnike, želi družinam pomagati do enostavne in zabavne zdrave prehrane, zato vam ponuja ideje za osvežilne poletne prigrizke.
V sklopu kampanje JEJ KOT TVOJ JUNAK ('Eat like a pro') so kot premium sponzor FC Barcelona združili moči s profesionalnimi nutricionisti nogometnega kluba in pripravili številne recepte za okusne, zdrave in preproste recepte, ki jih lahko ustvarjate skupaj z otroci. Zakaj ne bi v otrokove najljubše poletne prigrizke recimo zmešali koščke sadja in zelenjave ter tako v hipu izboljšali sladico? Poskusite to poletje otroke razveseliti z zdravimi osvežilnimi prigrizki, ki jih najdete na spletni strani ⏩www.jej-kot.tvoj.junak.si.
Poskusite skupaj z otroci ustvariti enega izmed Beko prigrizkov, ki so slastna in zdrava alternativa manj zdravim sladicam:

SLADOLED IZ ZMRZNJENEGA JOGURTA
Če vaši otroci obožujejo sladoled, je to odlična zdrava in slastna alternativa običajnemu. 
Za pripravo potrebujete:
300 ml navadnega jogurta
30 g medu
Sadje po izbiri; mango, kivi, jagode

Sledite enostavnim navodilom:
Zmešajte jogurt in med, sadje pa v posodi posebej. Nato vse skupaj zmešajte.
Otroci naj vlijejo jogurt v modelček ali posodice za led in na vrh vsakega zapičite leseno palčko, ki bo služila kot držalo za zmrznjen sladoled.
Postavite v zmrzovalnik, dokler ni zmrznjeno in pripravljeno za uživanje.

SMOOTHIE IZ BANANE IN DATLJEV
Za velike sladkosnede bo ta okusen smoothie idealna izbira za poletno poslastico.
Za pripravo potrebujete:
250 g mleka
4 namočeni, razkoščičeni datlji
1 banana
3 mandlji- namočeni
4 g kakav v prahu
1 g cimet
½ skodelica ledenih kock
1 g ekstrakta vanilije

Sledite enostavnim navodilom:
S polovico mleka v blenderju zmešajte vse sestavine in ustvarite gladek pire.
Nato dodajte še preostalo mleko in nastali smoothie nalijte v kozarec in takoj postrezite.

Pametne BEKO tehnologije za najbolj sveže poletne prigrizke
Da bodo poletni prigrizki zares osvežilni in hranljivi, jih je dobro ustrezno hladiti ali zamrzniti. Ker poletne sladice vsebujejo veliko sadja in zelenjave, ki v vročini izgubijo veliko vode, sladice zelo hitro niso več sveže. Da se vam to ne bo zgodilo, bodo poskrbeli pametni BEKO hladilniki. S posebno NeoFrost tehnologijo, ki jo odlikujeta dva ločena sistema hlajenja, BEKO hladilniki ohranjajo optimalni nivo vlage, zaradi česa hrana ostane dlje časa sveža. Hlajenje je hitrejše in enakomerno, tako v hladilniku kot tudi v zmrzovalniku, hkrati pa je delovanje izjemno energijsko varčno. Neodvisna sistema hlajenja prav tako preprečujeta prenos vonjav iz enega predala v drugega. BEKO hladilniki imajo prav tako 'Blue light' tehnologijo, ki s posebno modro svetlobo podaljšuje proces fotosinteze, kar omogoča, da sadje in zelenjava ohranjata svoj naravni okus in hranilno vrednost.

Več zdravih jedi po receptih, ki so jih oblikovali nutricionisti FC Barcelona lahko najdete na spletni strani ⏩www.jej-kot.tvoj.junak.si.


Fotografije: CAN CÖMERT; ADRIAN T KUBICA; CEM GUENES

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo