Okusi za lahko.....

[ZDRAVO ZA JANUAR][threecolumns]

110 NAMIGOV : SOLATNI IZBOR

[SOLATA][bleft]

Nekaj lažjega...

[ZDRAVO][threecolumns]

Čokoladice z bučnimi semeni


Kombinacija za popoln užitek!
Čokolada je tista, ki te vedno zastopi...
Poletje je v teku 🀧in tudi jaz s poletnim projektom #cokoladniizziv lepo napredujem. 💪👌🍫



Kako prišel na idejo!?
Pred časom je na moj dom prišla okusna kava Loka special 😍, a paket bil opremljen še z darilnim setom, ki je vseboval knjigo "ČOKOLADNE DOBROTE" in silikonske modelčke za pralineje. V tem obdobju je bil na eni od 📺 odličen film "Julie&Julia", mimogrede, ogled toplo priporočam. 
Namen in cilj!? 
Blaž nebi bil Blaž če nebi vseh enaindvajset receptov predstavil skozi svoje oči 👀... Edino en recept je v osnovi ostal, saj je čokoladni izdelek barvno usklajen z glavnimi barvami bloga... 👌💖😉
In katero oljčno olje uporabil kot piko na "i" pri čokoladicah!?
Čistemu ekstra deviškemu oljčnemu olju dodajo aromo belega tartufa. Olje ima še zmeraj osnovo okusa pikantnosti po oljčnem olju, kateremu se pridruži še močan vonj belega tartufa... Več o kmetiji Morgan in oljčnem olju ...⏩
Osnovo oz idejo sem črpal iz recepta "ČOKOLADICE Z MANDLJI"...

.
200 g temne čokolade (najman 56% delež kakava)
20 ml oljčnega olja Morgan TRUFFLE

#Posip
55 g fino mletih in praženih bučnih semen
100 g sladkorja
#SestavineZa
16 kosov

#ČasOsnovnePriprave
5 minut

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno

#Alergeni
laktoza
Na vročo ponev stresemo bučna semena in sladkor. Pražimo toliko časa, da sladkor karamelizira (približno 3 minute). Stresemo na papir za peko in pustimo, da se ohladi. Nato s kuhinjskim valjem karameliziran sladkor z bučnimi semeni stremo.
Hitro do popolnih čokoladnih okusov...
Čokolado nalomimo. Prilijemo oljčno olje Morgan Truffle in raztopimo nad vodno soparo. Stopljeni čokoladi primešamo polovico karameliziranega sladkorja z bučnimi semeni.
Pekač klasične velikosti za tortni biskvit obložimo s papirjem za peko. Osnovo za čokoladice nalijemo v pekač. Po potrebi poravnamo. Potrosimo s preostankom karameliziranega sladkorja.
Postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi (2 ure) (osebno priporočam "čez noč", da se tudi okusi razvijejo...).
Čokoladno ploščo odstranimo iz pekača. Narežemo na poljubne kose.


Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


NOR NA PITE: eden mojih najljubših tagov...

[NOR-NA-PITE][threecolumns]

"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]