Kombinacija za popoln užitek!
| Čokolada je tista, ki te vedno zastopi... |
Poletje je v teku 🀧in tudi jaz s poletnim projektom #cokoladniizziv lepo napredujem. 💪👌🍫
Kako prišel na idejo!?
Pred časom je na moj dom prišla okusna kava Loka special 😍, a paket bil opremljen še z darilnim setom, ki je vseboval knjigo "ČOKOLADNE DOBROTE" in silikonske modelčke za pralineje. V tem obdobju je bil na eni od 📺 odličen film "Julie&Julia", mimogrede, ogled toplo priporočam.
Namen in cilj!?
Blaž nebi bil Blaž če nebi vseh enaindvajset receptov predstavil skozi svoje oči 👀... Edino en recept je v osnovi ostal, saj je čokoladni izdelek barvno usklajen z glavnimi barvami bloga... 👌💖😉
In katero oljčno olje uporabil kot piko na "i" pri čokoladicah!?
| Čistemu ekstra deviškemu oljčnemu olju dodajo aromo belega tartufa. Olje ima še zmeraj osnovo okusa pikantnosti po oljčnem olju, kateremu se pridruži še močan vonj belega tartufa... Več o kmetiji Morgan in oljčnem olju ...⏩ |
| Osnovo oz idejo sem črpal iz recepta "ČOKOLADICE Z MANDLJI"... |
![]() |
| . |
200 g temne čokolade (najman 56% delež kakava)
20 ml oljčnega olja Morgan TRUFFLE
#Posip
55 g fino mletih in praženih bučnih semen
100 g sladkorja
|
#SestavineZa
16 kosov
#ČasOsnovnePriprave
5 minut
#Zahtevnostna Stopnja
enostavno
#Alergeni
laktoza
|
Na vročo ponev stresemo bučna semena in sladkor. Pražimo toliko časa, da sladkor karamelizira (približno 3 minute). Stresemo na papir za peko in pustimo, da se ohladi. Nato s kuhinjskim valjem karameliziran sladkor z bučnimi semeni stremo.
![]() |
| Hitro do popolnih čokoladnih okusov... |
Čokolado nalomimo. Prilijemo oljčno olje Morgan Truffle in raztopimo nad vodno soparo. Stopljeni čokoladi primešamo polovico karameliziranega sladkorja z bučnimi semeni.
Pekač klasične velikosti za tortni biskvit obložimo s papirjem za peko. Osnovo za čokoladice nalijemo v pekač. Po potrebi poravnamo. Potrosimo s preostankom karameliziranega sladkorja.
Postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi (2 ure) (osebno priporočam "čez noč", da se tudi okusi razvijejo...).
Čokoladno ploščo odstranimo iz pekača. Narežemo na poljubne kose.







Ni komentarjev
Objavite komentar