Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Margarita zvitki

Tortilje so idealen izdelek za igranje v kuhinji, hitri obrok...


#šmeksižmah Margarita takitos

Hitra in okusna ideja za brezmesni obrok!


Pred vami že nova receptura namig iz sklopa nove rubrike ➤"ŠMEKSI ŽMAH". Delovni oz. idejni naslov "margarita takitos" dobil na koncu nekoliko drugačno obliko, saj prvotna ideja ni bila izvedljiva oz. nebi bil tak rezultat, ki si ga zamislil... Aja, pa še to! 🙈🙉🙊V bran odličnemu končnemu rezultatu se poleg moji iznajdljivosti nekoliko zahvalim dobavitelju, ki je zamujal z dostavo naročila... Namreč vse skupaj sem želel pripraviti iz vlečenega testa...

V rubriki ŠMEKSI ŽMAH ste že mogoče v eni od prehodnih objav prebrali da ne zapisujem količin. Saj sem med drugim prepričan, da ob mojih predlogih, uporabi vaše iznajdljivosti in kulinarične domišljije lahko pripravite odličen rezultat... 👌👍💖 
 SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
tortilje
rezine sira
paradižnik
listi bazilike
origano
olje za cvrtje

PRILOGA
zelenjava za žar (bučka, jajčevec, paprika)
sol, poper, oljčno olje

GLAZURA
načo sir

DEKORACIJA
rdeče zelje
parmezan





ČAS PRIPRAVE
10 minute

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno

ALERGENI
laktoza
gluten


1. Na sredino tortilje položite par rezin sira. Obložite z dvema rezinama paradižnika in listi bazilike. Potrosite z origanom.


2. Tortiljo tesno zavijemo in prebodemo z zobotrebcem. 
DELOVNI NAMIG ZAVIJANJE: Z levim in desnim delom tortilje prekrijete nadev. Nato tesno zavijete in prebodete z zobotrebcem.

3. Ocvremo v vročem olju, da dobimo zlato rjavo barvo. Ocvrte zvitke zlagamo na kos papirnate brisače, da vpije odvečno maščobo.

SERVIRNI NAMIG Na kocke narezano začinjeno zelenjavo popečete na vroči ponvi. Na krožnik položite tanke rezine rdečega zelja. Obložite s popečeno zelenjavo in zvitki. Potrosite z naribanim parmezanom in pokapate z načo sirom.




0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo