Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Rahli borovničevi keksi

BOROVNIČEVI KEKSI - MAKRONI: rahla posušena zmes v obliki piškotov z okusnim sadnim polnilom. Nikoli ni bilo bolj enostavno...


... kateri imajo še eno ime - MAKRON

Keksi spadajo v skupino "drobno pecivo"in se v osnovi pripravljajo iz mletih mandljev, lešnikov ali kokosa. 

rahli beljakovi keksi


Že pred časom sem si zapisal eno recepturo, s katere sem izhajal tudi sedaj. Prvič sem jih pripravljal po zapisani recepturi, a se rezultat ponesrečil. Ker naj bi šlo za delikatno sladico, sem zelo pozorno pripravil še v drugo po zapisku. Tudi v drugo ni šlo... 😈🙈🙉🙊 Nato še nekajkrat preizkusil s predelavami.... Pa tudi ni šlo... Šesti poskus končno uspel. Skratka našel pravilna razmerja. A kar je pri vsem skupaj  najpomembneje: rahlo in sočno ter recepturo lahko uvrstim med "ENOSTAVNO".
rahli beljakovi piškoti
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
BISKVIT
90 g mletega sladkorja
110 g mandljeve moke
2 beljaka
ščep soli
50 g kristalnega sladkorja
1 ½ čajne žlice jedilne barve v gelu - odtenek modra

NADEV
250 g zamrzjenih borovnic
3 žlice sladkorja
50 g bele čokolade
300 g kremnega sira maskarpone
1 zavitek instant želatine topne v hladnem (30g)

ZA
20 keksov

ČAS PEKE
25 minut

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno

ALERGENI
oreščki
laktoza
jajca

1. Beljaka in kristalni sladkor z električnim mešalnikom stepemo v trd sneg. Nato v sneg postopoma na rahlo umešamo mešanico (mandljeva moka, mleti sladkor, sol). Na koncu na rahlo umešamo še jedilni gel v odtenku modre.

recepti za kekse

2. Biskvitno zmes pretresemo v vrečko za brizganje. Na kos papirja za peko nabrizgamo s presledki kupčke velikosti manjšega oreha. Nato pustimo na sobni temperaturi stati 20 minut.
DELOVNI NAMIG Za podlogo pri pripravi keksov sem uporabil papir za peko. Če imate slučajno doma pekač za makrone lahko uporabite tudi njega. V eni od mojih omaric v kuhinji je spravljen silikonski pekač, a ker sem želel pripraviti na čim bolj enostaven način se odločil za papir. Namreč pekač za makrone ima zarisane kroge z majhnim robčkom, da ostanejo med sušenjem in peko pravilnih oblik. A pri domači kuhinji gre predvsem za okus, domačnost, unikatnost, iznajdljivost...

enostavni recepti za piškote

3. Kekse na papirju za peko preložimo na pekač. Postavimo v ogreto pečico na 130 stopinj za 25 minut. Pečene kekse pustimo na papirju za peko, da se ohladijo. Nato jih previdno odstranimo.

4. V kozico stresemo zamrznjene borovnice in sladkor. Segrevamo toliko časa, da se odtalijo. Nato, jih s paličnim mešalnikom zmeljemo v gladko zmes. Dodamo nasekljano čokolado in premešamo, da se raztopi. Ko se zmes ohladi primešamo maskarpone in na koncu še instant želatino. Borovničev nadev pretresemo v posodo za shranjevanje, pokrijemo in postavimo za 2 ure v hladilnik.

5. Polovico keksov obložimo s kremo (na vsakega slaba žlica). Nadevane kekse pokrijemo s preostalimi keksi.




0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo