Hitro kosilo z mehiškim priokusom skozi moje oči!
Ko sestavljam jedilnik se vedno potrudim, da na njega uvrstim nekaj svežega. Je pa res, da ponavadi nekaj v mojem stilu in spodnja receptura vsekakor spada v rubriko #ŠMEKSIŽMAH. Ker se kosila pripravljajo sproti, je poleg okusa pomembno tudi, da je jed hitro pripravljena in lepa na izgled.
OPOMNIK! Mogoče ste zasledili v eni od prehodnih objav iz kolekcije “ŠMEKSI ŽMAH”, da v tej rubriki ne zapisujem količin. Saj sem med drugim prepričan, da ob mojih predlogih, uporabi vaše iznajdljivosti in kulinarične domišljije lahko pripravite odličen rezultat...
tortilja
150 g mletega stegna mlade govedine
sir načo
tanke rezine rdečega zelja
SOLATKA
češnjev paradižnik
mlada čebula
korenje
limonin sok
oljčno olje
POSIP
nariban parmezan, rdeči poper, peteršilj
ZAČIMBE
sol, tribarvni grobo mleti poper, začimbe za solatni preliv, česen granulat
PRILOGA
drobni krompir
|
ČAS PRIPRAVE
15 minut
ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno
ALERGENI
gluten
laktoza
|
1. Goveje meso začinimo s soljo in oblikujemo polpet. Nato ga na oljčnem olju spečemo medium (7 minut).
2. Tortiljo na hitro popečemo (vsaka stran 15 sekund). Nato jo premažemo z načo sirom. Prepognemo na pol in nato še enkrat na pol, da dobimo obliko trikotnika.
3. Tortiljo premažemo z načo sirom in obložimo s tankimi rezinami rdečega zelja. Nanj položimo goveji polpet. Nadevano tortiljo obložimo s solatko in potrosimo s peteršiljem, parmezanom in rdečim poprom.
DELOVNI NAMIG - SOLATKA Češnjev paradižnik operemo pod tekočo vodo in ga prerežemo na polovice. Korenje olupimo in ga narežemo na tanke lističe. Mlado čebulo očistimo in narežemo na rezine. Zelenjavo začinimo s soljo, poprom, oljčnim oljem in limoninim sokom. Premešamo.
DELOVNI NAMIG - PRILOGA Droben krompir dobro operemo. Nato ga skuhamo v osoljeni vodi. Kuhan krompir odcedimo in ocvremo v vročem olju, da dobi lupina zlato rjavo barvo. Pred serviranjem ga začinimo s soljo, začimbami za solatni preliv in česnom granulat.
Ni komentarjev
Objavite komentar