Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Goveji tapas

Preprosta in zelo okusna ideja za pripravo hitrega obroka: kosilo, večerja....


Hitro kosilo z mehiškim priokusom skozi moje oči!


Ko sestavljam jedilnik se vedno potrudim, da na njega uvrstim nekaj svežega. Je pa res, da ponavadi nekaj v mojem stilu in spodnja receptura vsekakor spada v rubriko #ŠMEKSIŽMAH. Ker se kosila pripravljajo sproti, je poleg okusa pomembno tudi, da je jed hitro pripravljena in lepa na izgled.

OPOMNIK! Mogoče ste zasledili v eni od prehodnih objav iz kolekcije “ŠMEKSI ŽMAH”, da v tej rubriki ne zapisujem količin. Saj sem med drugim prepričan, da ob mojih predlogih, uporabi vaše iznajdljivosti in kulinarične domišljije lahko pripravite odličen rezultat...

 SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
tortilja
150 g mletega stegna mlade govedine
sir načo
tanke rezine  rdečega zelja

SOLATKA
češnjev paradižnik
mlada čebula
korenje
limonin sok
oljčno olje

POSIP
nariban parmezan, rdeči poper, peteršilj

ZAČIMBE
sol, tribarvni grobo mleti poper, začimbe za solatni preliv, česen granulat

PRILOGA
drobni krompir





ČAS PRIPRAVE
15 minut

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno

ALERGENI
gluten
laktoza

1.  Goveje meso začinimo s soljo in oblikujemo polpet. Nato ga na oljčnem olju spečemo medium (7 minut).

2. Tortiljo na hitro popečemo (vsaka stran 15 sekund). Nato jo premažemo z načo sirom. Prepognemo na pol in nato še enkrat na pol, da dobimo obliko trikotnika.

3. Tortiljo premažemo z načo sirom in obložimo s tankimi rezinami rdečega zelja. Nanj položimo goveji polpet. Nadevano tortiljo obložimo s solatko in potrosimo s peteršiljem, parmezanom in rdečim poprom.
DELOVNI NAMIG - SOLATKA Češnjev paradižnik operemo pod tekočo vodo in ga prerežemo na polovice. Korenje olupimo in ga narežemo na tanke lističe. Mlado čebulo očistimo in narežemo na rezine. Zelenjavo začinimo s soljo, poprom, oljčnim oljem in limoninim sokom. Premešamo.

DELOVNI NAMIG - PRILOGA Droben krompir dobro operemo. Nato ga skuhamo v osoljeni vodi. Kuhan krompir odcedimo in ocvremo v vročem olju, da dobi lupina zlato rjavo barvo. Pred serviranjem ga začinimo s soljo, začimbami za solatni preliv in česnom granulat.




0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo