Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Glazirana račja prsa

Račka s kremnim pirejem iz graha. Vse skupaj v okusno celoto povezuje balzamični preliv...


#šmeksižmah GaGa na vrtu

Popolni okusi za prihajajoči praznik vina! 



Z mesecem November prihaja nova rubrika, ki sem jo poimenoval ŠmeksiŽmah. V predhodni objavi že zapisal zakaj je nastala, a namen je...
DELOVNI NAMIG Recepture iz sklopa #šmeksižmah ne bodo vsebovale točnih količin, saj si teh receptur ne zapisujem in jih arhiviram le kot "fotografija". Hkrati želim, da če se boste "spravili" pripraviti eno od teh receptur uporabite nekaj svoje kulinarične domišljije in iznajdljivosti. In rezultat je lahko celo boljši od mojega... Aja, pa še to! 😉 V rubriki se bodo znašli izključno recepti, ki so navdušili goste, dvorne preizkuševalce... 👌😋

SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
račja prsa s kožo
sol
poper
oljčno olje

PRILOGA
grah
maslo
smetana za kuhanje
sol

GLAZURA
sojina omaka
cvetlični med
temni balzamični kis

DEKORACIJA
peteršilj
rdeči poper





ČAS PRIPRAVE
25 minute

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno

ALERGENI
laktoza
soja

1. V kozico nalijemo temni balzamični kis(100ml), sojino omako(2 žlici) in cvetlični med (80ml). Ko zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo toliko časa, da tekočina do polovice povre. Ohladimo.
DELOVNI NAMIG Balzamični preliv odlično dopolnjuje pečeno račko in nežno sladkast okus kremnega pireja iz graha. Količina zadostuje za štiri porcije.

2. Grah skuhamo v vodi z dodatkom soli. Kuhanega odcedimo, dodamo maslo, sol in smetano za kuhanje. S paličnim mešalnikom zmeljemo v kremni pire.

3. Kožo na račjih prsih nekajkrat zarežemo, začinimo s soljo in poprom ter pokapamo z oljčnim oljem. Nato jih na vroči ponvi na hitro popečemo, da dobimo zlato rjavo skorjo. 

4. Račja prsa položimo na pekač. Pečemo v pečici ogreti na 200 stopinj 8 do 15 minut.
DELOVNI NAMIG Peko račjih prs prilagodite teži in stopnji pečenja, ki jo želite. Teža 220 g - rožnato (medium) - 10 minut.

SERVIRNI NAMIG Na servirni krožnik položimo kremni pire iz graha in pečena račja prsa. Račko prelijemo z balzamičnim prelivom. Potrosimo z grobo zrezanim peteršiljem in rdečim poprom.




0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo