Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Avokadov zmešanček

Kombinacija okusov za popoln začetek dneva...


Napitek za popoln začetek dneva!

Kremna kombinacija okusov za zdrav zajtrk ali dopoldansko in popoldansko malico.

avokado

Spodnji zapis je še ena od receptur iz kolekcije okusnih zmešančkov izpod mojih rok in se imenujejo tudi smuti... Pri pripravi sem uporabil meni ljube artikle, ki so vse skozi na zalogi v hladilniku. Med njih spadajo jabolka GrannySmith. Omenjena jabolka so me kupila s svojim osvežujoče kiselkastim priokusom in dejstvom, da vsebujejo zelo veliko antioksidantov, prehranskih vlaken in kalija. Imajo pa tudi najvišjo koncentracijo fenolov med vsemi vrstami jabolk. Aja, pa še nizko kalorično vrednost imajo... 👌👍😉😋
STE VEDELI! Jabolka Granny Smith izvirajo iz Avstralije. Odkrila jih je Maria Ann Smith in to povsem naključno leta 1868. Po tem, ko so neka divja jabolka zavrgli, je sadjarka opazila, da so na kompostu iz teh ostankov zrasle sadike. In tako je iz naključno odkritih sadik vzgojila eno najpriljubljenejših vrst jabolk na svetu.
recepti kulinarika
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE

en zrel avokado
ena banana
eno jabolko Granny Smith
kos solatne kumare
košček ingverja
2 žlici cvetličnega medu
300 ml kefirja
SESTAVINE ZA
1 liter

ČAS PRIPRAVE
4 minute

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno

ALERGENI
laktoza

1. Jabolko operemo. Odstranimo pecelj, koščice in muho. Narežemo na manjše kose. Banano olupimo in narežemo na kose. Solatno kumaro operemo in narežemo. Ingver olupimo.

žmešančki

2. V posodo za pripravo napitka nalijemo kefir in med. Dodamo pripravljeno zelenjavo in sadje. Avokado prepolovimo. Odstranimo koščico in izdolbemo meso avokada v posodo. 

3. Zmeljemo v kremno tekočino.




0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo