Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Praznična račka

BOŽIČNO SILVESTRSKA SVEŽINA NA JEDILNIKU! Krompirjev nadomestek je banana za kuhanje...


Osvežujoča kombinacija okusov kot nalašč za del prazničnega jedilnika!

silvestrski jedilnik


Moj lanski predlog vseboval ribo in svinjsko meso. Za letošnji namig sem si izbral račja prsa v kombinaciji s svežimi okusi, ki bodo sigurno navdušili... 👌😋😉

božični jedilnik

ZA 4 osebe ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno  ČAS PRIPRAVE 30 minut  ALERGENI laktoza, gluten

4 račja prsa - teža približno po 220 g

PRILOGA 1
230 g rdečega zelja
50 g masla + žlica masla
40 ml smetane za kuhanje
15 g parmezana

PRILOGA 2
dve banani za kuhanje

DODATKI
tanke rezine kruha (2 do 3 milimetre)
oljčno olje s čilijem
mikro zelenje po izboru
granatno jabolko

ZAČIMBE
sol, tribarvni grobo mleti poper
...



1. Banani za kuhanje olupimo in prerežemo na pol. Kuhamo v soljeni vodi približno 20 minut, da se omehča.

2. Rdeče zelje narežemo na manjše kose in ga stresemo v kozico. Dodamo maslo in začinimo s soljo. Pražimo 5 minut. Zalijemo s 60 mililitrov vode in kuhamo toliko časa, da tekočina izhlapi. Odstavimo. Dodamo žlico masla, smetano za kuhanje in parmezan. S paličnim mešalnikom zmeljemo v kremni pire. 

3. Zelo tanke koščke kruha položimo na vročo ponev. Pokapamo z oljčnim oljem okusa čili in na vsaki strani pečemo 15 sekund. Pečen kruhov čips položimo do serviranja na kos papirnate brisače.

4. Kožo na račjih prsih nekajkrat zarežemo. Začinimo s soljo in poprom. Nato prsa na vroči ponvi popečemo na obeh straneh, da dobijo zlato rjavo skorijco. Popečena prsa položimo na pekač. Pekač položimo v ogreto pečico na 190 stopinj za 10 minut (odvisno od velikosti - tako bodo pečena medium).
DELOVNI NAMIG Jaz osebno sem uporabil račja prsa, ki so bila v povprečju težka 220 g. Pekel sem po svojem okusu 14 minut - well done, sredinska temperatura 80 stopinj. Pri medium je sredinska temperatura okoli 57 stopinj, pri medium well okoli 65 stopinj, a pri medium rare se temperatura giblje med 50 in 53 stopinj.

SERVIRNI NAMIG Na servirnem krožniku naredite posteljico iz kremnega pireja. Nanj položite dva kosa kuhane banane in račja prsa, ki jih prerežete na pol. Obložite s koščki kruhovega čipsa in par vejicami mikro zelenja. Na koncu potrosite s semeni granatnega jabolka.




0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo