Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Mandljeva pita z jagodami

TORTA / PITA BREZ GLUTENA: sočno kremni okusi z jagodami za pomlad, poletje...
0


Pomladno poletni okusi brez glutena!

recepti okusna torta
S pomladjo na naše mize tradicionalno prihaja bolj zdrava in lahka hrana. Res, da se pri sladkem vse zakomplicira 🙈🙉🙊, a se je potrebno občasno razvajati in grešiti... 😜
Ste vedeli, da rožičevi stroki vsebujejo okoli 40 odstotkov sladkorja ter približno enak odstotek škroba, a ostalo so beljakovine in vlaknine.  Za njegovo presnovo telo ne potrebuje inzulina in zato so rožiči primerni tudi za diabetike, ki imajo sicer težave z nihanjem krvnega sladkorja.
recepti brez glutena
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
ZA 8-10 kosov ZAHTEVNOSTNA STOPNJA srednje  ČAS PEKE BISVITA  35 minut   ALERGENI jajca, oreščki, laktoza

BISKVIT
6 jajc
200 g kristalnega sladkorja
200 g mletih mandljev
2 zvrhane žlice rožičeve moke
1 ½ čajne žlice pecilnega praška

NADEV
250 ml sladke smetane
360 g kremnega sira maskarpone
3 žlice mletega sladkorja
450 g jagod
...

DELOVNI NAMIG Pred pričetkom priprave sladice okrogel pekač premera 24 cm premažete z maslom in obložite s papirjem za peko (dno in stranice).

1.  Rumenjake ločimo od beljakov.

2. Rumenjakom dodamo sladkor in z električnim mešalnikom na najvišji hitrosti mešamo toliko časa (približno 8 - 10 minut), da zmes naraste za trikrat in postane svetlo rumena. Iz beljakov stepemo trd sneg. 

3. V stepene rumenjake postopoma umešamo mešanico, ki smo jo pripravili iz mletih mandljev, rožičeve moke in pecilnega praška. Dodamo polovico snega iz beljakov in dobro vmešamo. Nato dodamo preostanek beljakovega snega in na rahlo umešamo. 

4. Biskvit stresemo v pripravljen pekač in po potrebi poravnamo. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 37 minut. Mandljevo podlogo za pito pustimo v pekaču, da se ohladi. Nato jo previdno odstranimo iz pekača. Odstranimo papir za peko in položimo na servirni krožnik.

recepti torte

5. Smetano nalijemo v posodo mešalnika. Dodamo mleti sladkor in do polovice stepemo. Nato dodamo še maskarpone in toliko časa stepamo, da se sestavine povežejo v kremno zmes.
DELOVNI NAMIG Pri stepanju bodite pozorni, saj se lahko smetana hitro sesiri in dobite "grizasto" zmes.

6. Jagode očistimo in narežemo na lističe. Kremo z vrečko za brizganje nanesemo na biskvit. Obložimo z jagodami. Pito shranimo v hladilnik, da se dobro ohladi.

recepti biskvit

SERVIRNI NAMIG Če želite še dodatno svetlikajoči videz pite, jagode premažite z želatino. Uporabite lahko pripravek želatina za glazuro ali liste želatine. 
Dva lista želatine namočite v hladno vodo. Segrejete 80 ml vode in nato dodate ožeta lista želatine in premešate, da se razpusti. Lahko primešate par kapljic jagodne arome. Želatino s čopičem nanesite na jagode. Nato shranite pito v hladilnik, da se želatina strdi.
Premaz z želatino priporočam vsekakor, če bo pita stala daljši čas. Saj se bodo jagode začele sušiti in ne bo več simpatični izgled... Jaz osebno nisem uporabil le te, ker sem vedel, da jo bom postregel že naslednji dan in bilo mi tudi znano dejstvo komu jo bom postregel... V času shranjevanja in ohlajevanja bila pokrita s folijo za živila.





0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo