Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Breskvin sufle

Sufle je klasična francoska sladica, ki jo pripravimo v pravilu iz rumenjakov in beljakov v kombinaciji z drugimi sestavinami. Če je pravilno pripravljen, zaradi nežne penaste strukture med peko naraste in se lepo dvigne nad rob modelčka.


Lahki okusi za poletne dni!

sufle


Že nekaj časa sem se pripravljal, da sestavim recepturo za puhasto sladico. Po dobrih dveh mesecih polne zasedenosti zaradi poslov mi končno uspelo. In ker ravno sezona breskev jo posvetil njeni malenkosti.
recept sufle
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
KOLIČINA ZA  8 oseb ZAHTEVNOSTNA STOPNJA  zahtevno  ČAS PEKE  18 minut   ALERGENI  laktoza, jajca

OSNOVA
200 g očiščenih breskev
50 ml vode
7 g jedilnega škroba
beljake štirih jajc
150 g kristalnega sladkorja

OMAKA
200 ml kefirja
rumenjake treh jajc
8 g vanilijevega sladkorja
čajna žlica vanilijeve arome
35 g kristalnega sladkorja
100 g bele čokolade
2 lista želatine

OSTALO
maslo
kristalni sladkor

...

sufle priprava

1.  Breskve operemo pod hladno tekočo vodo in odstranimo koščice. Dodamo vodo in polovico kristalnega sladkorja (osnova). S paličnim mešalnikom zmeljemo v kašo.
DELOVNI NAMIG Uporabite lahko tudi katero drugo sadje. Jagode, nektarine, mango... Potrebno je le paziti ker nekatero sadje vsebuje več tekočine in temu primerno je potrebno dodati primerno količino jedilnega škroba. Uporabite lahko tudi zamrznjeno sadje. Vsekakor je potrebno omeniti, da če uporabite domače sadje bo sufle polnejšega okusa.

2. Breskvino kašo stresemo v kozico. Ko zavre primešamo jedilni škrob, ki smo ga raztopili v dveh žlicah hladne vode. Ob stalnem mešanju kuhamo 2 minute. Odstavimo. Pokrijemo "na dotik" s folijo za živila in pustimo, da se ohladi.

3. Beljake nalijemo v posodo mešalnika. Dodamo preostanek sladkorja (osnova) in na najvišji hitrosti stepamo (približno 10 minut), da dobimo trd sneg.

4. Modelčke za sufle premažemo z maslom in potrosimo s kristalnim sladkorjem.

breskvin souffle

5. Tretjino stepenih beljakov dodamo breskvini kaši in dobro premešamo. Nato na rahlo v stepene beljake umešamo mešanico kaše in beljakov.

6. Modelčke za sufle napolnimo z rahlim breskvinim biskvitom. Z nožem povlečemo po robu modelčkov, da odstranimo biskvit, ki gleda čez rob.

7. Modelčke postavimo v ogreto pečico na 190 stopinj. Zmanjšamo nastavljeno temperaturo na 180 stopinj in pečemo 18 minut.

8. Rumenjakom dodamo vanilijev in kristalni sladkor. Dobro premešamo. Lista želatine namočimo v hladno vodo.

9. Kefir in vanilijevo aromo nalijemo v kozico. Ko zavre odstavimo, ob stalnem mešanju prilijemo rumenjake. Kozico postavimo nazaj na štedilnik in kuhamo 3 minute. Vseskozi mešamo. Kozico odstavimo. Dodamo ožeta lista želatine in dobro premešamo. Nato dodamo koščke bele čokolade in večkrat premešamo, da se čokolada raztopi in poveže z ostalimi sestavinami. 

SERVIRNI NAMIG Breskvin sufle postrežete vroč. Omako servirajte poleg v kozarčku, da si jo vsak doda kolikor si je želi.



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo