>

Kunčji wrap



Okusi v tortilji, ki vedno zažgejo!

jedi iz tortilje

-->

Jedi, ki v osnovi vsebujejo tortiljo, so "IN" skozi vse leto. Tortilja z nadevom se zavije na različne načine, a s tem dobimo zveneča imena v špansko mehiškem stilu. Quesadilla, burrito, takos, takitos, fajita, chimichanga... Res da se nadevi in priprava nekoliko razlikujejo, a z malo kulinarične domišljije in iznajdljivosti lahko poustvarite popolnoma svoj okus... 😋😉 Z moje strani danes v obliki wrapa...👍
mehiške jedi
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
KOLIČINA ZA  4 osebe ZAHTEVNOSTNA STOPNJA  enostavno  ČAS PEKE  KUNCA  60 minut   ALERGENI  laktoza, jajca, gluten

KUNČJE KROGLICE
150 g čičerike
650 g kunca
dve žlici medu
⅓ čajne žlice suhega grobo mletega česna
⅓ čajne žlice dimljene rdeče paprike
⅓ grobo mletega tribarvnega popra
2 čajni žlici soli
čajna žlica majarona
aromatizirano olje iz grozdnih pečk - rožmarin
ostra moka
jajce
olje za cvrtje

DODATKI ZA WRAP
en paradižnik
½ konzerve koruze
½ konzerve rdečega fižola
4 liste zelene solate
štiri polnozrnate tortilje premera 30 cm

OMAKA
dve žlici grškega jogurta
žlica tatarske omake
žlica načo sira
ščep mletega janeža
...

priprava kunca

1.  Čičeriko za dve ure namočimo. Nato vodo zamenjamo, začinimo s soljo in skuhamo. Kuhano čičeriko odcedimo (tekočino shranimo za kasneje).

2.  Kose kunca položimo v pekač in začinimo (med, česen, paprika, poper, sol, majaron). Pokapamo z oljem. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj za 60 minut. Med peko kose kunca večkrat obrnemo in pokapamo z vodo. Pečenega kunca ohladimo (sok, ki nastal med peko shranimo). Nato meso odstranimo od kosti.

3. Meso stresemo v posodo multipraktika. Dodamo čičeriko in sok, ki nastal med peko. Zmeljemo. Po potrebi dolijemo tekočino od čičerike, da bomo lažje oblikovali kroglice.

4. Iz pripravljene mase oblikujemo kroglice, velikosti ping pong žogice.

5. Kunčje kroglice povaljamo v ostri moki, razžvrkljanem jajcu in ponovno v moki. Ocvremo, da dobijo zlato rjavo barvo.

zajc recepti

6.  Paradižnik očistimo in narežemo na kocke. Koruzo in rdeči fižol odcedimo in oplaknemo s hladno vodo. Dobro odcedimo. Sestavine za omako stresemo v skledo in zmešamo.

7. Tortiljo na hitro opečemo (vroča ponev, vsaka stran 15 sekund). Nato jo premažemo z omako. Na sredino položimo solato. Obložimo z ocvrtimi kroglicami in potrosimo s koruzo, paradižnikom in fižolom. Zavijemo. Postopek ponavljamo, da porabimo pripravljene sestavine.

DELOVNI NAMIG - WRAP ZAVITEK Tortiljo nadevate po sredini. Nato s spodnjim delom tortilje do polovice prekrijete nadev. Zavihate levi in desni rob tortilje. Na vrhu zavitka zabodete leseno palčko za ražnjič.

SERVIRNI NAMIG Ob tortilji servirajte pečen mlad krompirček in skledo listnate solate.



Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018