Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Japonski kruh

Domači kruh za popolne sendviče. Lahko pa tudi ta puhasti dodatek tudi za kakšen drugi dodatek...



Okus, ki ga ne boste želeli nadomestiti!

kvašeno testo za kruh

V drugem delu meseca avgusta se ob vseh obveznostih spravil beliti še stanovanje. V času beljenja bil čas bolj za hitre obroke. Tako, da so bili na koncu sendviči z okusnega kruha. Priprava se lepo izšla. Saj sem med pavzami imel čas za postopke, ki terjajo nekoliko več časa za pripravo kruha.

Danes vam predstavljam recepturo za japonski kruh, ki se uporablja predvsem za pripravo sendvičev. Zakaj se tako imenuje nebi vedel iz glave... 😂😂😂 Je pa poznan tudi kot hokkaido kruh. Pripravil sem že kopico kruhov, med 36-imi recepturami lahko pobrskate ↪TUKAJ, a iskreno do sedaj mi ta okus najljubši. Mogoče zaradi tega ker me malo spominja na toast. 😋 Je res, da celotna priprava in peka okusnega kruha traja slabe štiri ure, a na koncu ugotavljam, da se splačalo vložiti toliko časa. Vsekakor se ga bom spravil še pripravljati... 😋😉😋😍

PS Odličen je bil kot osnova za sendvič. Odlično se je ujel tudi s paradižnikovo solato in pečenim piščancem... 😋😍😋

kvašeno testo
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
KOLIČINA ZA  4 - 6 oseb ZAHTEVNOSTNA STOPNJA  enostavno  ČAS PEKE  45 minut   ALERGENI  laktoza, jajca, gluten

KVASNI NASTAVEK
7 g suhega kvasa
6 g sladkorja
60 ml mlačne vode

TEKOČI DODATEK
240 ml mleka
eno jajce
60 g masla

SUHA OSNOVA
490 g posebne moke
15 g sladkorja
11 g soli

OSTALO
maslo, voda 

...

okusen recept za kruh

1.  KVASNI NASTAVEK Mlačno vodo nalijemo v kozarec. Dodamo sladkor in suhi kvas. Premešamo in pustimo stati približno 8 minut.

2. TEKOČI DODATEK Mleko nalijemo v kozico. Dodamo na kocke narezano maslo in segrevamo toliko časa, da se stopi. Odstavimo. Ko se tekočina ohladi na 45 stopinj (mlačno) vmešamo jajce.

3. SUHA OSNOVA V skledo stresemo moko. Dodamo sladkor in sol. Premešamo.

4. Suhi osnovi prilijemo kvasni nastavek in tekoči dodatek. Z leseno žlico dobro premešamo, da dobimo kepo. Stresemo na rahlo pomokano delovno površino in dobro pregnetemo (približno 5 minut). Oblikujemo hlebček. Skledo premažemo z maslom. Nato v njo položimo testo, pokrijemo s folijo za živila in pustimo stati eno uro na sobni temperaturi.
domači kruh

5. Vzhajano testo stresemo na rahlo pomokano delovno površino. Nato ga pregnetemo, oblikujemo v hlebček in postavimo nazaj v skledo. Pokrijemo s folijo in pustimo stati ponovno eno uro.

6. Testo stresemo na rahlo pomokano delovno površino. Razvaljamo v pravokotnik širine približno 30 centimetrov. Levi in desni del testa prepognemo v notranjost, tako, da se zunanja robova na sredini dotikata. Nato delno prepognemo v notranjost še zgornji in spodnji del testa. Tesno zavijemo v zavitek in nekoliko z rokama povaljamo, da dobimo zavitek dolžine 30 centimetrov.
DELOVNI NAMIG Na spodnjem delu zvitka kjer se stika testo s prsti naredimo tako imenovani šiv (s prsti stiskamo, da se testo zlepi - med peko ne bo počilo).

7. Pekač (30*12 cm) dobro premažemo z maslom. Zvitek položimo v pekač, tako da šiv "glada dol". Pokrijemo s folijo za živila in pustimo počivati eno uro.

recepti za kruh
8. Previdno odstranimo folijo. Pekač postavimo v ogreto pečico na 200 stopinj. Testo v pekaču poškropimo z vodo. Zapremo pečico in pečemo 45 minut. Po desetih minutah pečenja zmanjšamo temperaturo pečice na 185 stopinj.

9. Pečen kruh stresemo na leseno desko in pokrijemo z bombažno krpo, da se ohladi.



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo