Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Dateljnovi piškoti s kokosom

Preprosti za pripravo, a tako okusni...


Krhko in tako okusno!

dateljnovi piškoti

Jesensko obdobje je med drugim uvod v veseli december!


Sedaj je že čas, da se začne nekoliko razmišljati o veselem decembru in kaj vse bomo takrat pripravili. Nekateri bodo itak dejali "PA KA SI NOR, SAJ JE ŠELE OKTOBER..."... 😂😁😉 Nato se bo našla še druga veja oseb, ki v tem obdobju razmišlja o noči čarovnic in martinovanju. 🍷👻 In tu sem jaz, ki imam plane za nekaj mesecev naprej. Spodnja receptura spada vsekakor v moj izbor za jesensko zimsko obdobje. 😋

recepti piškoti
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
KOLIČINA ZA  16 kosov ZAHTEVNOSTNA STOPNJA  enostavno  ČAS PEKE  25 minut   ALERGENI  laktoza, gluten




200 g črne pšenične moke
90 g fino mlete kokosove moke
155 g sladkorja
8 g vanilijevega sladkorja
Ščep soli
25 g čokolade v prahu
200 g dateljnov
230 g masla
30 ml mleka

GLAZURA
150 g  bele čokolade
10 ml olja
...
PS V prehrani se trudim, da v recepturah, ki vsebujejo gluten, le tega količinsko zmanjšam in nadomestim z nekoliko bolj zdravimi nadomestki. Seveda tam, kjer to gre!
👍😉
Moko tipa 400 in 500 vse pogosteje črtam in uporabljam črno pšenično moko, polnozrnato, pirino, ajdovo, koruzno... Seveda to počnem postopoma, saj se nekatere moke pri pripravi obnašajo drugače in je potrebno nekoliko daljše obdobje za raziskovanje saj si želim vedno popoln izdelek...
Ja in tudi kokosova moka se vse pogosteje prikrade v moje recepture...😋😋😋
piškoti recept

1.  V posodo multipraktika stresemo suhe sestavine (čna in kokosova moka, kristalni in vanilijev sladkor, sol, dateljni, čokolada v prahu). Z večkratnimi kratkimi vklopi multipraktika meljemo toliko časa, da se datelnji drobno sesekljajo.
sladice recepti

2. Pripravljeni suhi osnovi dodamo hladno maslo narezano na kocke in prelijemo s hladnim mlekom. Z večkratnimi kratkimi vklopi multipraktika meljemo toliko časa, da dobimo testno gmoto.

3. Testno gmoto stresemo na kos folije za živila. S pomočjo le te oblikujemo večji svaljk, ki ga nato položimo za eno uro v hladilnik.

4.  Testo za piškote odvijemo in narežemo na debelino en centimeter. Na pekač položimo kos papirja za peko. Narezane piškote s presledki položimo na pekač. 

5. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj za 25 minut. Pečene piškote pustimo na pekaču, da se ohladijo.

6. Polovico piškotov povaljamo v raztopljeni beli čokoladi kateri smo dodali olje. Nato jih shranimo v hladilnik, da se čokolada strdi.



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo