Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Halloween krompirček

NOČ ČAROVNIC: V dneh, ki so pred nami se bom ukvarjal z obema asociacijama in nekateri rezultati bodo zapisani tudi na blogu. In danes...


Ob misli na uvožen praznik NOČ ČAROVNIC alias HALLOWEEN se ponudita takoj dve klasični asociaciji : buča in črna!

RECEPTI KROMPIR

Konec meseca bo vse v znamenju praznika #NOCCAROVNIC , ki ga praznujejo predvsem v Zahodnem svetu. A z globalizacijo, kapitalizmom... se razširil po vsem svetu in tudi Slovenija ni imuna... 😉

Ob misli na praznik, predvidevam 😂😂😂, se večini ljudi ponudi asociacija "buča". Z njim se povezuje tudi črna barva. V dneh, ki so pred nami se bom ukvarjal z obema asociacijama in nekateri rezultati bodo zapisani tudi na blogu. In danes že prvi namig iz sklopa "HALLOWEEN 2019".
Arhiv bloga BlažKuha vsebuje že kopico rešitev.  Kako uporabiti raznovrstne buče ➤TUKAJ, a jedi s črnim odtenkom ➤TUKAJ.
JEDI ZA NOČ ČAROVNIC
 SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
drobni krompir
sipina tinta
sir čedar
rdeči poper
...

1.  Krompir operemo, zalijemo s hladno vodo in začinimo s soljo. Skuhamo. Kuhan krompir odcedimo, oplaknemo s hladno vodo in olupimo.
DELOVNI NAMIG Na približno kilogram in pol krompirja dodajte tri zvrhane žlice soli. Krompir bo polnejšega okusa in veliko lažje ga boste olupili.

STE VEDELI, DA je za noč čarovnic najbolj značilno: izrezljane bučesladkarije, strašljivi prigrizki, dekoracija s strašljivo tematiko in šemljenje v kostume!

JEDI S ČRNIM ODTENKOM

2. Na pekač položite kos papirja za peko. Krompir napičite na zobotrebec in pomočite v sipino tinto. Nato ga dvignite nad posodico s tinto in pustite, da se odteče odvečna količina tinte. Krompir položite na pekač. Postopek ponavljajte, da porabite ves krompir.

3. Na krompir položite po košček ali dva sira čedar. Pekač položite v ogreto pečico na 200 stopinj za 4 minute, da se sir začne topiti in dobi nežno zlato rjavo barvo. Še vroč krompir potrosite z rdečim poprom.
DELOVNI NAMIG Krompir lahko servirate vroč, mlačen ali hladen.

Noč čarovnic (znana tudi po angleškem izrazu Halloween) je praznik, ki ga predvsem v Zahodnem svetu obeležujejo v noči iz 31. oktobra na 1. november. V resnici predstavlja okrajšavo za »All Hallow's Eve« oziroma »Hallow Eve« (večer vseh svetih oziroma večer pred vsemi svetimi). Slavi se predvsem v angleško govorečem svetu, npr. na Irskem, v Združenih državah Amerike, v Kanadi, Angliji, Avstraliji in na Novi Zelandiji. Nekako ustreza katoliškemu prazniku vseh svetih. V teh deželah se po običaju otroci preoblečejo v različne kostume (po navadi čarovnice in pošasti) in hodijo od vrat do vrat, kjer prosijo za sladkarije. Zelo priljubljen običaj za noč čarovnic je izrezovanje buč, v katere se potem vstavi sveča. (vir: Wikipedia)


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo