Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Malinove kocke

Osvežujoča kombinacija: Kombinacija okusov za jesensko zimske dni... Skuta, maline, kvašeno testo s kurkumo...


Rahlo pecivo za zimske dni!

Zadnji letošnji recept iz sklopa "SLADKO", ki ga lahko uvrstim tudi v rubriko "NOR NA PITE"!


Rahlo pecivo iz zamrznjenih malin in skute je med drugim tudi zelo okusna ideja za na praznično mizo! Dodatni čar glavnima sestavinama daje testo, ki je v bistvu nekoliko predelana receptura mojega testa za potico. Kombinacija sestavin s kurkumo in mletim janežom skupaj daje kvašenemu testu rahlo pikanten okus.


Ko pripravil končno verzijo in okusil okus malinovih kock mi takoj prišla asociacija z vprašanjem, ki je nisem pričakoval.🙉🙈🙊 "BLAŽ ALI SI DAL V TESTO POPER?" 😂😁😂😁 No ja, moram ob tem še zapisati, da je šlo to za verzijo kock pri kateri sem uporabil manj sladkorja.

PS  Pri nadevu sem uporabil dve količini sladkorja - 35g in 140g. Verzijo z manj sladkorja sem uporabil z razlogom. Želim namreč zmanjšati uporabo sladkorja. Hkrati mi všeč rahlo kiselkast okus malin in skuta, ki jo uporabljam pri pripravi jedi. Prvi izbor vedno skuta pomurskih mlekarn "domača prekmurska skuta" z znakom "IZBRANA KAKOVOST" iz Slovenije.
Z zgornjega sestavka torej lahko ugotovite, da meni osebno bližji okus z manj sladkorja. Vendar za povprečnega sladkosneda priporočam višjo dozo sladkorja! 😉💪

SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno  ČAS PEKE 45 minut  ALERGENI  jajca, laktoza, gluten



NADEV
370 g zamrznjenih malin
360 g skute
140 g sladkorja
zavitek vanilijevega sladkorja

TESTO
350 g ostre moke
50 g masla
100 ml mlačne vode
60 g + ščep kristalnega sladkorja
dve jajci
zavitek suhega kvasa (7g)
ščep soli
½ čajne žlice naribane lupine rdeče grenivke
¼ čajne žlice mletega janeža
½ čajne žlice kurkume
½ čajne žlice arome z okusom malina

OSTALO
mleti sladkor za posip
...
1. V posodico nalijemo mlačno vodo. Dodamo suhi kvas, ščep sladkorja in premešamo. Pustimo stati 10 minut.

2. Maslo stopimo. Dodamo naribano lupino rdeče grenivke in aromo maline. Premešamo.


3. Moko stresemo v skledo. Dodamo sladkor, sol, mleti janež in kurkumo. Premešamo.

4. Suhi del testa prelijemo s kvasnim nastavkom, maslom z dodatki in razžvrkljanima jajcema. Premešamo z leseno žlico, da dobimo testno gmoto. Stresemo na pomokano delovno površino in vgnetemo testo. Hlebček testa postavimo v pomokano skledo, pokrijemo s folijo za živila in pustimo stati na sobni temperaturi eno uro.

5. Kvašeno testo stresemo na rahlo pomokano delovno površino. Razvaljamo v obliko kvadrata debeline 3 milimetre. Razvaljano testo razdelimo (označimo) na tri enake dele.

6. Po srednji tretjini razvaljanega testa potrosimo polovico zamrznjenih malin in skute. Začinimo s polovico kristalnega in vanilijeva sladkorja. Prekrijemo s prvo zunanjo tretjino testa. Ponovimo postopek z nadevom. Nato prekrijemo z drugo prosto tretjino testa. Ob prekrivanju ga malenkost razvlečemo, da ga lahko zavihamo pod spodnjo plast testa.


7.  Zvitek položimo na pekač. Z roko nežno pritiskamo, da ga sploščimo in dobimo pravokotno obliko. Z zobotrebcem nekajkrat preluknjamo do dna in premažemo z mlačno vodo. Pečemo na 190 stopinj 45 minut.

8. Pečeno pustimo stati, da se dobro ohladi. Nato razrežemo na kocke in potrosimo z mletim sladkorjem.



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo