Hot dog wrap



Februarsko sonce kliče v naravo!

wrap

Višje temperature in sonce vabita! In to hkrati eden od razlogov za brskanje po receptih iz ključnik sklopa HITRO in OKUSNO!


Eden od namigov za današnjo sobotno kosilo dve priljubljeni sestavini v kombinaciji, ki bosta prepričali. Ob okusnem in sočnem hot dog wrapu servirajte preostanek gorčične omake in nekaj kar vas navdušuje tisti moment ko boste pripravljali hitri obrok. So pa itak lahko kalorije 😁😂😉😜 saj jih boste v naravi nato pokurili... 👍👌 Med drugim lahko servirate čebulne obročke, ocvrt krompirček ... ali pa samo skledo solate iz listnate zelenjave.

hot dog wrap
ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

piščančja hrenovka - brez ovoja
čedar sir - rezine
tortilja - premer 25 cm

OMAKA
gorčica
polnozrnata gorčica
cvetlični med
belo vino
sol
tribarvni poper
česen - granulat

DODATKI
parmezan
jajce
sezam
2 kosa
4 rezine
en kos


2 žlici
1 žlica
1 žlica
2 žlici
po občutku
po občutku
po občutku


2 ščepa

2 ščepa


POSTOPEK PRIPRAVE

PODROBNOSTI O RECEPTU

KOLIČINA
Po osebi

ČAS PEKE 
4 minute
...





ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno

ALERGENI
gluten, laktoza, gorčična semena,
sezam, jajca, sulfit
1. Z običajne in polnozrnate gorčice, medu, belega vina in začimb naredimo omako. 

2. Hrenovki na obeh koncih križno prerežemo. Tortiljo prerežemo na pol.


3. Prvo polovico tortilje po sredini premažemo z gorčično omako. Premaz pokrijemo z dvema rezinama sira. Na začetek kosa tortilje položimo hrenovko in zavijemo. Postopek ponovimo z drugim kosom tortilje.

DELOVNI NAMIG 1. Uporabite lahko sir po svojem okusu. 2. Hrenovko v kos tortilje zavijete tako, da ena konica gleda ven iz zavitka.

4. Wrap zvitka premažemo z razžvrkljanim jajcem. Potrosimo z naribanim parmezanom in sezamom.

5. Pekač s hot dog wrepoma postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj za 4 minute.


Objavite komentar

0 Komentarji